Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5137512 www.bgdnes.bg

"Теленор" пуска 4G услуги от 1 декември

"Теленор" започва да предлага 4G услуги в България от 1 декември, съобщи главният изпълнителен директор на оператора Стайн-Ерик Велан.

Това става възможно след обновление и надграждане на мрежата. Чрез новата услуга клиентите ще имат по-висока скорост, по-бързо зареждане на интернет страници и стрийминг на видео и аудио, сваляне и качване на съдържание. Максимално достижимата скорост на 4G мрежата на "Теленор" ще бъде 75 Мbps.

Реклама

Новата услуга стартира с покритие на над 56% от населението на страната. До средата на декември ще е достъпна във всички градове с над 20 000 жители, както и в основните зимни курорти.

4G услугите могат да се ползват от всички клиенти на оператора без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г. Потребителите трябва да имат мобилно устройство, което поддържа 4G и SIM карта с технологията. Тези, които нямат, могат да смеят картата си безплатно във всеки магазин на оператора.

"Теленор" ще продължи да разширява обхвата 4G услугите в най-кратките възможни срокове и в зависимост от наличния честотен ресурс. Целта ни е да предложим на своите клиенти надеждна, висококачествена и високоскоростна мобилна интернет връзка, заяви Велан.

3G мрежата на оператора пък покрива 99,94% от населението на България, заяви главният технически директор Владимир Радойчич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама