Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5137751 www.bgdnes.bg

Фея работи в болницата

Фея се явява на дечицата, преди да влязат в страшната за тях операционна зала в университетската болница "Света Анна" във Варна. Като приказните герои се преобразява санитарката Росица Кузманова, която започнала да успокоява така малките пациенти преди 3 г., за да помогне на подрастващите да преодолеят страха си.


Росица Кузманова работи с малките пациенти в отделението "Уши, нос и гърло". Тя е там от 18 години, а идеята да се прави на фея й хрумва преди 3 г. За целта разчита на малко карнавален реквизит, вродения си артистизъм и любовта си към малчуганите. Тя се появява като приказен герой всеки път, когато на насълзен малък пациент му предстои преглед или операция. Преоблича се като фея за момиченцата и като клоун за момченцата.
"Правя го заради децата. Те са уплашени, преди да влязат в операционната. Плачат и са неспокойни. Затова реших да изпробват нещо нестандартно - да се преобличат като клоун или фея. Идеята ми е от много време, но все не успявах да я реализирам. Един ден си казах, че е време да започна да се правя на фея и клоун и така. Почти винаги успявам да отпусна децата", разказа пред "България Днес" феята Росица Кузманова.
Освен че се преобличала на фея, Росица прави и номера на малчуганите. Кузманова ги развлича, като сътворява пред тях животинки от балони.
"Правя им кученца. Возя ги и в инвалидни колички. На децата много им харесва. Веднъж дори взех една голяма кофа с пяна и започнах да им правя големи балончета. Винаги се опитвам да им кажа нещо смешно, с което да ги развеселя. Малчуганите са много щастливи, когото ме видят", обяснява пред вестника Кузманова.
Номерата на санитарката вече са известни на почти всички деца, които са посетили отделението, където работи сестрата фея.
"Наскоро едно детенце ме видя, докато се разхождах из коридора, и ми каза: "Хайде фейо, къде си?" Беше ми много забавно", разказа 42-годишната жена.
Кузманова дори е получава подаръци от пациенти. Така тя се сдобила с крила на фея.
"Едно момиченце беше много очаровано от мен. За подарък реши да ми даде крила като на фея."
Кузманова е атракция не само за децата, но и за родители им. Те винаги снимали преоблечена сестра със деца си и били щастливи от направеното от санитарката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама