Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5185789 www.bgdnes.bg

Марио Пеев от Софийския затвор: Килърът Бранко уби Фатик

"С Бранимир Григоров-Бранко бях от малък. По-силен от него нямаше. Той уби Фатик и заради това после ченгета го утрепаха. Изобщо - носталгични и хубави времена бяха за мен."
Ексклузивната и разтърсваща изповед направи пред "България Днес" Марио Пеев от Софийския централен затвор. Той излежава присъда за убийство на сподвижника си, а преди да бъде тикнат зад решетките, е бил от най-близките сподвижници на Бранко.
"Бранко си имаше фирма за убийства. Беше такъв период и той "скри" много хора. И го направи от сърце. Само дето не го правеше с обява "убиваме хора, почистваме гробове", ексклузивно разкрива тайните на поръчковите разстрели Пеев.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

Фатик бе ликвидиран на 19 август 2003 г. на столичния булевард "България" насред пладне. Найденов се занимавал с контрабанда на оръжие, търговия с наркотици и крадени коли.


Той е син на покойния Исмет Шабан Фатик, един от най-големите оръжейни търговци преди 10 ноември 1989 г. Чрез фирми на бившата Държавна сигурност Фатик-баща изнасял оръжие за ембаргови страни, а името му се свързва и с търговията с каптагон.
Бранко намира смъртта си десет месеца по-късно. През юни 2004 г. той е убит.
"Преди да си отиде, Бранко застреля двамата близнаци от "Младост" и заместник-министър на Витоша", връща лентата назад Марио Пеев.
На 7 юли 1995 г. Ламбо Кючуков, бивш зам.-министър на образованието, бе застрелян в местността Бялата вода на Витоша.
През април 2001 г. пък братята близнаци Николай и Зинови Станишеви бяха надупчени на решето в столичния квартал "Младост 3“.
Изстрелите гръмват вечерта около 22,30 ч. Тогава братята се качват в червената "Мазда".


Убиецът започват стрелбата веднага след като Николай запалил двигателя. Пет куршума пронизват предното стъкло. Те засегнали само Зинови. Николай успял да излезе от колата и се втурнал да бяга към прикритието на близкия вход. Той обаче бил застигнат от килъра и убит с четири куршума в гръб.
Методите на Бранко обаче освен директна "фабрика за убийства" включвали и други свирепи наказания.
"Наказанието на Бранимир Григоров-Бранко беше да те върже за някой мост, да те на*бе и да те снима. Жените не ги снимаше, а само мъжете, да берат срам. Беше си извратен. Един от тях е Радослав Цукровски. Чичо Цък беше бит и е*ан от Бранко."
Но той съвсем не бил единственият пострадал от сексуалния терор на мафиота.
"Митко Джуката също, виден столичен измамник. Имаше и едни братя от Добрич, които вкарваха олио от чужбина, когато бяха най-големите далавери преди години. Не искаха да подписват договори за преференциални цени. Хвана ги, би ги, върза ги за един паметник, е*а ги и ги снима, за да подпишат и да не излязат снимките. А можеше да минат само с боя, ако бяха склонили овреме", разказва Марио за психопатските прийоми на разстреляния преди 11 години килър Бранко.
Най-големият сред големите босове обаче бил Младен Михалев-Маджо. "Най-големият тарикат е той. Може би Любен Гоцев е след това. Васил Божков е много по-зле от него. Маджо е типичният спортист. Мълчи и не можеш да го разбереш. Ако трябва само нещо да се отговори. Явно така и оцелява. Като влезеше и ставаше тихо", спомня си затворникът.
През мутренските 90-години Пеев и останалите сподвижници на Бранко мислели, че Милчо Бонев - Бай Миле ще бъде новият Ал Капоне.
"И баретите се шашкаха от него. Беше си силовак. Обаче и на този фон, като се явяваше Маджо, онзи се държеше като гувернантка", спомня си Марио.
И още: "Бай Миле вършеше работа на всички. Може би ченгета са в основата на убийството. Полицията много хора утрепа, някои защото не можеше да контролира, а други понеже ги беше създала и се бяха самозабравили. Пълно беше с такива малоумници. Един от тях бе Стефан Мирославов Крушата - тъп като г*з. Фред Флинтстоун беше по-умен от него. Пълен кроманьон. Беше първият, който го изяде. Например имаш готино гадже, отиде и го на*бе. Не че му се е*е, ама да ти покаже, че е тарикат. А ако имаш готина кола, те вади от нея и я взима, даже те кара да му я заредиш", разкрива още от мутренските страсти Марио Пеев.

Вълка бе солташак на Карамански

"Карамански беше най-умният. Ако не беше той, оня мишок Румен Вълка никой нямаше да го знае. Беше шофьорче и се въртеше около него на цирковата база, която Карамански беше взел. Беше му солташак", разказва още от славните времена Пеев, който е бил сред близкото обкръжение на Иво Карамански.

И продължава: "Вълка е тъп като г*з. Ако му сложиш козина, за овца ще го продадеш. Но просто попадна на точното място в подходящото време и се изстреля нагоре. Той няма идея как да си харчи парите. Вземе си една хубава кола, две-три к*рви и щрака с пръсти."

Реклама
Реклама
Реклама