Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5272418 www.bgdnes.bg

Да спасим Соня от рака!

Младата майка се нуждае от 15 000 евро

Борислав РАДОСЛАВОВ

15 000 евро за лечение с кибернож са необходими на млада майка от Ботевград! 39-годишната Соня Николова страда от карцином на епифаринкса, който връхлетява жената след лъчечеление и химиотерапия.


Драмата започнала, когато Соня била бременна в петия месец. Докато си взимала душ, напипала бучка на врата. Не й обърнала сериозно внимание, но след време тя станала голяма колкото кокоше яйце.

Реклама


Тогава жената взима направление от личния лекар и отива в онкологичната болница в София. Там специалисти взимат изключително важно решение - изчакват два месеца, за да може бременната жена да влезе в седмия месец и да извадят бебето.


Така на 9 май 2014 г. малката Велимира се родила в отлично здраве, макар и да била недоносена. Майка й обаче започнала лъче- и химиотерапия. Последствията от тях били съкрушителни. Соня отслабнала наполовина, увредено било зрението на едното й око, а главоболието се превърнало в ежедневие.


"Тези терапии стопиха бучката, но засегнаха сетивен нерв на зрението и сънната артерия. Сега няма как да се оперира, казват медици и затова се наложи лечение с кибернож в чужбина", обясни пред "България Днес" майката на Соня - Таня Николова.


Семейството проучва възможностите и се спира на клиника в Истанбул. Назначени са няколко процедури с кибернож.


"При първата процедура четири дни бях на легло, не съм ставала изобщо. По цял ден спях, нито говорех, бях неадекватна. Химиотерапията е много силна, отслабнах, едвам издържам", споделя борбената Соня.


За да се справи, семейството продава наследствен имот, изтегля всички спестявания и взима заем. Над 30 000 лв. вече са похарчени, а са нужни още толкова, за да се извършат всички процедури в клиниката в Истанбул. А в най-трудния момент съпругът на Соня се отдръпва от нея.

Реклама


"Отправяме апел за помощ. Свършихме всички пари, а по сметките има малко над 200 лева. Половината път мина, трябва да се справим до края", споделиха майка и дъщеря.


Може да се свържете със Соня на телефон 0886 83 51 88, а с майка й Таня на тел.0888 36 59 44.

Помогнете!

Който има желание и възможност нека помогне на Соня с дарение на банковите й сметки:


СОНЯ ВЕЛКОВА НИКОЛОВА

BG26 UBBS 8002 4040 0449 40 - в лева
BG78 UBBS 8002 4448 8891 10 - в евро

Реклама
Реклама
Реклама