Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5465328 www.bgdnes.bg

Моци мразен в "Лудогорец"

Почти никой в съблекалнята на "Лудогорец" не харесва звездата на тима Козмин Моци.
Това разкриха пред "България Днес" източници от клуба. Румънецът няма приятели в отбора, а голяма част от съотборниците му странят от него. Причина за това е, че футболистът се ползва с особено голяма почит от ръководството на шампионите. На негово име бе кръстена дори трибуна на стадиона в Разград. Освен това защитникът получава тлъстата сума от 30 хиляди евро на месец, което поражда много завистливи коментари по негов адрес.
31-годишният Моци ще играе с националния отбор на Румъния на предстоящото европейско първенство във Франция. Това допълнително е повишило самочувствието му и той се счита за недосегаем сред останалите. Босовете на "орлите" не дават да се каже една лоша дума или критика по адрес на Моци. Всичко това е дошло в повече на съотборниците му, които са решили да не комуникират с него. Изключение от това са само една малка част от чуждестранните футболисти, които сформират групичката около Моци. С него естествено са сънародниците му Клаудиу Кешеру, който също звездее и взема втората най-висока заплата в отбора, както и Андрей Препелица.
Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев не крие, че Моци е сред любимите му футболисти. Така румънецът има и свое лоби в БФС, където бизнесменът е част от Изпълкома. В резултат на това Козмин се ползва с огромна благословия от страна на съдиите и дисциплинарната комисия. Нееднократно той е правил брутални нарушения, след които или не е последвал картон, или наказанието му е било минимално. Неотдавна дори излезе официална статистика, според която защитникът е най-грубият футболист в цяла Европа със своите 11 червени и над 120 жълти картона. Целият този толеранс към играча от северната ни съседка е избил в съблекалнята и вече на няколко пъти се е стигало до сериозни пререкания, които обаче се пазят в пълна клубна тайна.
Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев също е притеснен от получилото се разцепление в екипа. Той залага твърдо на двамата румънци в титулярния състав, но усеща напрежението. За момента то се тушира благодарение на добрите резултати на отбора през пролетта. При евентуална нова издънка в предстоящите квалификации за Шампионска лига напрежението може да ескалира. Още повече че Моци отново ще бъде богопомазан, след като получи разрешение да излезе във ваканция по-рано от останалите си съотборници заради европейското първенство.
Още преди години в родината си Моци има имидж на скандалджия. "Отървахме се от пияницата Козмин Моци", прегръщат се в "Динамо" (Букурещ) след трансфера на бранителя в "Лудогорец" през лятото на 2012 г. По това време защитникът е първа писта по местните нощни заведения. Румънските медии отдавна го отписват като поредния провален талант, кривнал по лошия път. Известно е сащо така, че Моци има и друг порок - заклет пушач е. Преди да дойде в българския шампион, той е бил оценяван на 4 милиона евро, а интерес към него е имало от страна на "Евертън" и "Лацио". Към момента сайтът transfermarkt.de му поставя цена от 1,35 милиона евро.
Междувременно се появи информация, че скандалният румънски бизнесмен Джиджи Бекали ще прави нов супер проект и за изпълнението му ще отмъкне част от играчите на "Лудогорец". Според медиите в северната ни съседка босът ще налива яко пари в скромния тим "Волунтари". Бекали се е насочил към Клаудио Кешеру и Андрей Препелица. Името на Моци обаче не се споменава, очевидно той не е желан в родината си.
Само 4 точки в мачовете докрая на шампионата ще гарантират на "Лудогорец" пета поредна титла у нас. Днес от 20,00 часа тимът приема "Монтана" на своя "Лудогорец арена". Една от звездите на домакините Марселиньо няма да бъде на разположение на треньора си. Плеймейкърът има наказание от два мача за натрупани жълти картони. Бразилецът ще пропусне и гостуването на "Локомотив" в Пловдив следващия кръг.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама