Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5468257 www.bgdnes.bg

"Атлетико" бърка бетон

Всички ще се наредят отзад и няма да атакуват, смята Видал

Футболистите на "Атлетико" (Мадрид) ще се наредят в бетонна защита, за да бранят преднината си от 1:0 срещу "Байерн" (Мюнхен). Това са очакванията в тима на Хосеп Гуардиола, който тази вечер приема "дюшекчиите" в полуфинален мач реванш от Шампионската лига. Срещата е от 21,45 часа българско време и ще бъде излъчвана пряко по bTV Action.
ДВсички от "Атлетико" ще застанат отзад. Изобщо не ги виждам да ни атакуват. Може би ще чакат някоя контраатака. Те са труден съперник, но "Байерн" притежава дух. Обичаме да вървим напред и да даваме всичко от себе си на терена", заяви една от звездите на домакините Артуро Видал. Треньорът на "Байерн" Гуардиола също предупреди за дефанзивната игра на испанците.
"Наясно сме, че трябва да владеем топката в предстоящия мач с "Атлетико". За да ги елинимираме обаче, това няма да бъде достатъчно. Необходимо е и да тичаме много през целия двубой", отсече Пеп.
Двама от ключовите футболисти на "дюшекчиите" - Яник Ферейра Караско и Диего Годин, успяха да се възстановят от травми и отпътуваха с тима си за Мюнхен. Треньорът Диего Симеоне няма да може да разчита на португалеца Тиаго Мендеш, който още лекува контузия.
Статистиката е изцяло на страната на "баварците". През последните два сезона "Байерн" е повече от категоричен на своя ДАлианц аренаУ. За последно тимът загуби на 29 април 2014 година с 0:4 от "Реал" (Мадрид). Оттогава обаче немската машина мачка. През настоящия сезон бяха постигнати домакински победи с 5:0 срещу "Динамо" (Загреб)|, с 5:1 срещу "Арсенал", с 4:0 срещу "Олимпиакос", 4:2 срещу "Ювентус" и с 1:0 срещу "Бенфика".
Реферът ще се ръководи от турския рефер Джунейт Чакър. Любопитно е, че 39-годишният съдия свири и първия полуфинал между "Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама