Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5468636 www.bgdnes.bg

Шест години за мъж, блудствал с малолетна и представил се за неин чичо

По внесен от Окръжна прокуратура – Видин обвинителен акт съдът наложи наказание от девет години лишаване от свобода на Момчил Петков, който, в условията на опасен рецидив, извършил блудствени действия без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст – престъпление по чл. 149, ал. 5, т. 3, във връзка с чл. 149, ал. 1, във връзка чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК, съобщиха от Прокуратурата. 

Обвиняемият Петков (на 49 години) в средата на 2013 г. се свързал със свидетеля Л.Н., като се представил за негов еднокръвен брат. Той започнал да му гостува в с. Гранитово, общ. Белоградчик, където Л.Н. живял на съпружески начала със свидетелката Н.М. и дъщеря й – В.Н.И. (на 12 години). При посещенията си в селото Петков носел храна и алкохол, а на детето купувал подаръци и дрешки, в резултат на което момичето го приело като свой истински чичо.

Реклама

На 07.04.2015 г., около обяд, обвиняемият отново отишъл в с. Гранитово и поканил свидетеля Л.Н. и малолетната В.Н.И. да му гостуват в гр. Видин, където той живеел на квартира и ползвал една стая. В същия ден тримата заминали за града. След вечерята, под предлог, че няма място за спане за всички, тъй като домакинът имал само едно легло, момичето останало да спи в стаята заедно с него, а свидетелят Л.Н. бил изпратен да пренощува в друга, съседна постройка. Според показанията на пострадалото момиче, дадени на досъдебното производство, през нощта обвиняемият извършил блудствени действия с нея без съвкупление, което се повторило и на сутринта. През деня той я развел в града и й купил дамско бельо.

На 08.04.2015 г., около 15.00 ч., след подаден сигнал в РУ на МВР-гр. Видин от свидетеля Д.М.П. – син на обвиняемия, момичето било намерено в дома на Петков, освидетелствано, поставено под полицейска закрила и настанено в Кризисен център – гр. Видин.

От заключението на назначената по делото съдебно-медицинската експертиза видно, че не са установени следи от пресни и стари травматични увреждания по тялото и крайниците, половите органи и околностите им. Комплексните експертизи, извършени в хода на разследването, констатират, че момичето се намирало в тежък стрес от преживяното и с разстройство в адаптацията.

Съдебното производство е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие и подсъдимият е признал всички факти по обвинителния акт.

За извършеното блудство с малолетното дете на извършителя е наложено наказание от девет години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор. По реда на чл. 58 от НК наказанието е редуцирано с 1/3 и за изтърпяване остава шест години лишаване от свобода.

Реклама
Реклама
Реклама