Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5473575 www.bgdnes.bg

Бизнесменът антиквар Павел Тачев: Убиец ми открадна безценен ятаган

"Бруталният убиец Трайко Трайков и мутрата Данаил Димитров-Бореца ми задигнаха уникален ятаган за над 10 хиляди долара, а след това ме заплашиха, че ще ми прережат гръкляна, ако продължавам да вдигам пара", заяви пред "България Днес" пловдивският бизнесмен Павел Тачев. Според маститият антиквар димитровградският килър Трайков, който му отмъкнал безценната вещ, е затрил преди близо 15 години местен търговец заради неуредени финансови отношения. За наглата кражба сподели самият Тачев, който с риск за живота си разказа за бруталния шантаж.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

Преди няколко месеца телефонът му прозвънял. Насреща му се чул гласът на Данаил Димитров-Бореца, с когото той е имал взимане-даване в миналото. Димитров му заявил, че е навит да купи турския ятаган от 18-и век, който Павел е пуснал за продажба в интернет. Бореца си уговорил среща с бизнесмена, като му поставил условието той да вземе внесената от Германия сабя и да му я покаже лично. Ден по-късно Данаил грабнал уникалната вещ в ръцете си и възторжено казал, че никога преди не е виждал подобно нещо в живота си. Размятайки я във въздуха, Бореца между другото попитал и за цената на антиката. Павел твърдо му заявил, че ятаганът струва 10 хиляди долара, тъй като бил единственият останал уникат в България. Ентусиазмът на Димитров бързо увехнал и той започнал да се пазари. След дълги преговори мутрата успял да убеди търговеца да почака месец, докато си получи парите. 

След като дошъл денят на разплащането, Павел започнал да звъни на мошеника, но от него нямало и следа. Това принудило антикварят да отиде до дома на Бореца и да си иска парите от него. Точно в този момент той засякъл как Димитров паркира скъпия си джип и учтиво го помоли да му се изплати. Наглецът обаче му се облещил, като го заплашил, че ако продължава да го тормози, ще му се случи нещо много лошо. 


На другия ден изпадналият в паника Павел отишъл до полицията, за да подаде молба за кражбата. Не след дълго Димитров отново се обадил на Тачев и си уговорил нова среща с него под предлог, че иска да си разплатят сметките. Павел се съгласил, но предвид заплахата, която мутрата му отправила, го накарал да се срещнат в един от супермаркетите в града, където имало камери. Косите на антикваря се изправили от ужас, когато той видял, че на срещата присъства и бруталният убиец Трайко Трайков. Бандитът го хванал под ръка и го тръшнал на една от масите. Там започнал да го рита в слабините, скрит от окото на камерата. Докато се наслаждавал на агонията на Павел, свирепият Трайко изсъскал през зъби, че с едно движение на ножа си ще му среже гръкляна и ще го закопае. През това време Бореца се хилел като обезумял, казвайки на Тачев, че както ятагана му, така и той ще се превърне в история. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама