Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5664541 www.bgdnes.bg

"Левски" не пипа Люпко

Люпко Петрович твърдо остава на поста старши треньор на "Левски" въпреки отпадането още във втория предварителен кръг на Лига Европа от словенския "Марибор". "Сините" играха добре, но стигнаха само до 1:1, което се оказа пагубно след нулевото равенство като гост. Франсис Нар откри резултата на "Герена" още през първата част, а след почивката "Марибор" попари надеждите на българските фенове с гол на бразилеца Таварес.
Постоянните слухове, че бъдещето на сърбина Люпко Петрович в "Левски" не е сигурно, не отговарят на истината. Специалистът категорично е бетониран на поста си за началото на сезона в "А" група, разкриха пред "България Днес" от клуба. Ръководството на "сините" безрезервно вярва на 69-годишната легенда. Шефовете са много доволни от боеспособния състав, който сърбинът успя да изгради без да разполага с особено голям потенциал.
На "Герена" са харесали сърцатата игра на отбора срещу "Марибор" и отдават отпадането само на липсата на шанс и теслите на рефера Михаел Тикгаард от Дания. Арбитърът цял мач буташе тънко словенците, даде им дузпа, а на два пъти пропусна да посочи бялата точка в полза на "сините". Самият Люпко Петрович също е спокоен за работата си в клуба. Запитан дали се притеснява относно слуховете за евентуална негова смяна, сърбинът подмина темата с усмивка: "Това не ме интересува. Не, не". Петрович похвали своите футболисти за себераздаването срещу "Марибор".
"Честитя на играчите на "Левски" за 90-те минути борба, тичане и това как играхме. Единствено, накрая нямахме и късмет, но "Марибор" е добър отбор, имаше повече късмет и при 1:1 отива напред. Играчите дадоха всичко възможно от себе си. В този момент не можем повече", откровен е Люпко.
"Мога да кажа, че тимът на "Левски" игра добре. Във важните моменти ни липсваше и малко късмет, а и съдийство. Този съдия леко свири дузпа за противника, а за нас в две ситуации не даде. През второто полувреме ни вкараха лек гол, а ние имахме по-чисти положения за гол. От една ситуация ни вкараха гол", анализира Петрович.
"Не знам какво трябваше повече да направим при смените. Това е футболът и така се случи. Направихме пропуски. Имахме положения да решим мача, но не ни се отдаде. "Марибор" заслужено продължава напред, но и ние заслужавахме. Късметът реши кой продължава. Трябва да извлечем поуки от това как и защо стана, и да научим някои уроци", добави сърбинът.
"Не успяхме, а отборът, който продължава напред с повече късмет е "Марибор". В такива мачове трябва и късмет. Виждате, че играчът, който вкара гол за тях, не реализира дузпата. Той е най-добрият нападател в словенското първенство. Ние нямахме концентрация да завършим нападението си, както трябва. Отпаднахме след два мача, които не загубихме. Жалко е за отбора, тъй като и в двата мача бяхме по-добри. Продължаваме да работим и да подготвяме отбора за старта на първенството. Ще се борим за всяка точка и ще дадем всичко от себе си, за да побеждаваме", обеща Люпко. Той не знае дали селекцията ще бъде допълнително подсилена за сезона в "А" група.
"Не мога нищо да кажа за нови футболисти. Моите играчи дадоха всичко от себе си. Дали липсват 1-2 класни играчи не искам повече да говоря. Кога ще успеем да доведем класен играч, не знам. Продължаваме да работим. От първия ден до сега аз съм горд от работата, която вършим в кулба", завърши сръбският треньор на "сините".
По време на срещата прехвърчаха искри между Люпко Петрович и новото попълнение на "Левски Хеан Деса. Двамата размениха думи на висок тон край тъчлинията. Футболистът да се появи на терена в последните минути на мача. "Деса ми каза, че не е играч за 10 минути, а аз му посочих да бяга към съблекалнята", обясни ситуацията треньорът. Петрович добави, че футболистът не е тренирал пълноценно и това е единствената причина да не го пусне за по-дълго време в игра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама