Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5666225 www.bgdnes.bg

Българка в Мюнхен: Имаше голяма паника, но нещата се нормализират (видео)

Имаше голяма паника, но нещата се нормализират бързо, разказа пред Нова тв Ева Андреева, която живее в Мюнхен.

В петък вечерта 18-годишен германец от ирански произход започна да стреля пред търговски център, уби девет души, след което се самоуби. За часове в града в сила беше извънредно положение. Спряно беше движението на влаковете, трамваите и автобусите.

Реклама

„Аз живея на 200 метра от централна улица в града. Снощи всичко беше блокирано, но в момента всичко е много спокойно, ежедневието в града се нормализира”, съобщи Ева Андреева.

„Мой добър колега беше блокиран в търговския център и беше затворен часове наред в една стая, заедно с други хора, но към 23.30 часа е успял благополучно да се прибере у дома. Каза ми, че просто е бил в мола, когато изведнъж е чул изстрели. Хората са започнали да тичат, а той е решил, че няма да излезе в мола и се е скрил в първото помещение с отворена врата. След това не е могъл да излезе, защото е имало забрана от полицията”, разказа тя.

„Още снощи около 2.00 часа транспортът в Мюнхен беше възстановен. Аз наистина се изумявам от темповете и спокойствието, с които реагира германската държава. Късно снощи аз прибрах съпруга ми от центъра на града до вкъщи, обстановката беше спокойна, навсякъде имаше засилено полицейско присъствие”, разказа журналистът Димитрина Пандурова, която живее в Мюнхен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама