Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5679766 www.bgdnes.bg

Крушарски черпи "Локо" на Слънчака

Футболистите на "Локомотив" (Пловдив) получават допълнителен стимул да се хвърлят здраво в дербито срещу "Ботев".
"Ако бият, ще заведа всички на дискотека в Слънчев бряг", обеща пред "България Днес" собственикът на клуба Христо Крушарски.
Двубоят ще се играе в Бургас, защото засега "Ботев" няма право да играе домакинските си срещи в Пловдив. Очаква се до мача с "Нефтохимик" от петия кръг на Първа лига на базата в Коматево да бъде изградено осветление. Тогава "Ботев" ще се завърне у дома.
Преди дербито настроението и в двата лагера е приповдигнато.
"Тези мачове са гладиаторска битка - коментира босът на "черно-белите" Христо Крушарски. - Футболистите нямат нужда от допълнителна мотивация, за да се раздадат докрай в най-голямото дерби. При победа ще им дам възможност да си изберат в кое заведение в Слънчев бряг искат да ги почерпя. Аз не си падам по чалгата, която е на мода в този курорт. Но музиката няма да ми пречи по една съвсем проста причина - не съм много добре със слуха. Основните задачи пред отбора са поставени преди началото на първенството. Очаквам от футболистите да спечелят място в тройката и да участват догодина в европейските клубни турнири."
Треньорът на "смърфовете" Илиан Илиев се изказа критично за решението на БФС мачът да започне в 19 ч.
"Не е нормално да се играе в такъв ранен час при толкова високи температури - категоричен е Илиев. Но каквото и да кажем, ще бъде глас в пустиня. Все едно участваме в друго първенство и на друга планета. Конкретните ми указания към футболистите са да запазят спокойствие. Не искам играчите да си мислят какво може да се случи, ако не победим в дербито. Трябва да излезем с мисълта да играем футбол, а не с фиксидеята да победим на всяка цена. Това води до скованост."
Междувременно от лагера на "Ботев" обявиха групата за мача с "Локомотив". Разширеният състав на "канарчетата" включва 20 футболисти. От сметките отпадат контузените Лъчезар Балтанов и Рафаел де Соуза, както и юношите Радослав Апостолов, Георги Купенов и Исмет Рамадан.
Билетите за двубоя струват по 10, 15 и 20 лв. Днес пропуските ще се продават само на стадион "Лазур" в Бургас от 11 часа. Билетите за феновете на "Ботев" ще се продават на каса щ2. За тези на ДЛокомотивУ - на касата до вход щ6. Вратите на "Лазур" отварят в 17 ч.
Съдия на мача ще бъде Ивайло Стоянов. За втори път в своята кариера той ще ръководи двубой между "Ботев" и "Локомотив". Стоянов беше главен рефер при победата на ДканарчетатаУ на "Лаута" с 2:0 през март миналата година. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Георги Славов.
Предварителните прогнози сочат леко предимство за "Локомотив" (Пловдив), но това не е от особено значение за дерби с такъв заряд.
Румен Чандъров, един от собствениците на "Ботев", предупреди феновете, че ще бъде нужно време, преди отборът да избистри своя стил.
"Трябва да се има предвид, че ние налагаме млади футболисти - заяви Чандъров. - Не може да имаме някакви свръхочаквания. Може би след година и половина-две, когато тези млади момчета станат по-опитни, картината ще е по-различна. Но не може, няма как да стане по-бързо."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама