Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5727960 www.bgdnes.bg

Георги Първанов: Румен Радев беше употребен

Председателят на АБВ Георги Първанов говори пред Нова телевизия за разрива с БСП за президентските избори.
"Предателство е меко казано, това е подло. Издигаме обща кандитатура в лицето на генерал Румен Радев. Те предлагат име на коалицията БСП -АБВ, ние "Коалиция за България". Не мога да повярвам, че се разделихме заради името на коалицията?!. Има ли някъде споразумение, където е записано, че едната партия е наровнопоставена?
Радев се скри. Обяснението е, че имал много телефонни разговори. Преди срещата ме уверяваше, че мсичко е наред. Предлагахме неговата кандидатура да бъде надпартийна, а се случи точно обратното. Корнелия Нинова си присвои кандидатурата. Той се превърна въ фигура не просто на есдна партия, а на един човек. Не сме се карали с Румен Радев. Ние не сме се чули. Ние предлагахме г-жа Нинова да представлява коалицията, да разполага с финансите. Това обаче не може да бъде формализирано.
Г-н Радев беше употребен. Той е номинация на БСП и ние я приехме, като оттеглихме нашите кандидатури. Разбива се единството на лявото и се прави един голям подарък на ГЕРБ. Хората около г-жа Нинова отписаха тези избори", коментира Първанов.
Георги Първанов не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президент на България. "Сега не бързаме. Ще търсим коалиция с други партии, като Георгьовден."
Мая Манолова е един силен кандидат. Тя обаче най-добре ще ви отговори. Г-жа Дончева също. Ще видим какво ще се случи през следващите дни. Твърдя, че мога да бъда много по-полезен от предишните два мандата, ако имаме президентска република."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама