Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5728708 www.bgdnes.bg

Стоичков към новия треньор на ЦСКА: Дано и догодина си така весел!

Акционерът в ЦСКА Христо Стоичков лично представи пред журналистите на стадион "Българска армия" новия старши треньор на тима Едуард Йорданеску.
"За мен е голяма чест след по-малко от два месеца пак да съм тук, в България, и да мога да представя част от ръководство и новия старши треньор на ЦСКА. Най-напред - Димитър Пенев остава почетен президент на клуба. Спортен директор на ЦСКА ще бъде Пламен Марков. Финансов директор остава Трифон Попов. Треньор ще е една личност, на която се спряхме всички заедно. Говорихме с наши колеги, които са близки до него и неговият баща, хора като Джика Хаджи и Джика Попеску, и затова се спряхме на него. Решихме треньор да бъде чужденец с опит, който да знак как да наложи дисциплина в отбора. Никой не се съмнява в неговите възможности и се надяваме в края на годината той да бъде толкова весел, колкото е и сега. Не е новост да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички заедно сме взели това решение", сподели Христо Стоичков.


Стоичков добави, че причините за раздялата с Христо Янев са незадоволителните резултати. "Винаги съм уважавал Христо Янев. Трудно е да се разделиш с човек, който е бил твой футболист. На никого не му е приятно, когато бъде сменен. Не мога да кажа, че сме снели доверието от него. Просто във футбола се гледат резултатите. Янев работи по най-добрия начин, когато бяхме в Трета лига. Стигна финал за купата, спечели я. Той трябва да се развива. Когато си честен и трудолюбив, винаги ще намериш работа. Вярвам, че Янев ще си направи необходимите изводи и ще продължи да работи", допълни Стоичков.


Финансовият директор на ЦСКА Трифон Попов потвърди, че клубът ще отдели нужните средства за нови футболисти. В края на днешната пресконференция по представянето на новия треньор беше зададен въпрос какъв ще е бюджетът за нови попълнения.
Христо Стоичков насочи питането към Попов с думите "Има въпрос за Вас. Ще развържете ли кесията?". Финансовият шеф лаконично каза: "Няма проблем. За футболистите, които са нужни, ще отделим пари".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама