Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5974437 www.bgdnes.bg

Турската полиция алармира: Масовият килър от "Рейна"бяга към България

Бруталният главорез се е насочил към Малко Търново, предполагат разследващи

Масовият убиец, който ликвидира 39 души и рани 70 в истанбулския клуб "Рейна", се е насочил към България. За това алармираха турските власти. Полицията е блокирала всички пътища в района на град Къркларели (Лозенград), водещи към българо-турската граница.
Зверските мерки за сигурност са взети поради опасения, че главорезът се е насочил към Малко Търново, а оттам ще потърси коридор към Европа. Подаден е код за висока бдителност. Въпреки мобилизацията на турската полиция и спецслужби бруталният главорез засега успява да се изплъзне.
Турското издание „Хаберлер“ съобщава, че на изходите и входовете към град Къркларели са разположени специални екипи, които проверяват всички излизащи и влизащи коли и пътници. Екипи от спецчастите за борба срещу тероризма са разположени в района и не позволяват и пиле да прехвръкне. Поставени са засади по пътищата. По асфалта са заложени и автоматични капани за автомобили. Специално на граничния пункт Дерекьой–Малко Търново е подаден сигнал за бдителност и са пратени допълнителни подкрепления от полиция и жандармерия.
ГКПП Дерекьой–Малко Търново е малък пункт, който обслужва международния път Е-87 и предимно туристическия трафик с леки автомобили и автобуси.
Според експерти по сигурността масовият убиец от "Рейна" е действал като професионалист, който е преминал обучение, знае добре да борави с оръжие.
"Нападателят е уверен, практичен, хладнокръвен, експерт и знае как да постигне желания резултат" – казва специалистът по антитероризъм Абдулах Агар. "Вероятно той е стрелял на истинско бойно поле преди. Не се колебае да взима за мишени невинни хора. Съвършен убиец, който най-вероятно е стрелял по хора и преди това."
Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че няма информация, че от турска страна са блокирани пътища към границата ни и на нашата територия няма промяна в нивото на сигурността.
"Няма как да коментираме подобни твърдения, тъй като ние нямаме такава информация. Нивото на сигурността по границата си остава въпреки намалелия бежански натиск", каза още тя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама