Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6068971 www.bgdnes.bg

Венци Стефанов към "Лудогорец": За всяка свиня идва Коледа!

"За всяка свиня идва Коледа!" Така президентът на "Славия" Венцислав Стефанов коментира пред "България Днес" шампиона "Лудогорец" по повод цирковете след отлагането на мача с "белите" в неделя. Срещата бе прекратена след 12 минути заради изсипалия се за минути сняг. Двубоят все пак се изигра вчера, а шампионите успяха да победят с... Мачът и резултатът останаха на заден план покрай скандалите между клубовете. Двете страни взаимно се обвиняваха, футболистите, треньори и шефовете размениха реплики далеч от добрия тон. Директорът в "Лудогорец" Ангел Петричев обвини "белите" в непрофесионализъм и лоша организация, тъй като не били осигурили червени топки за сняг.
"Не знам, "Лудогорец" сигурно могат и снеговалеж са предизвикат и изведнъж да завали - каза Венци Стефанов три часа преди мачът все пак да се изиграе. - Кой може да знае, че изведнъж ще натрупа 10 см сняг. Бяхме готови да донесем жълти, червени топки. Но те ни казаха: спокойно, ние имаме. Онова дръгливото (б.а - Ангел Петричев) само иска да се показва и да се прави на много интелигентен. Но както казах, за всяка свиня идва Коледа. Дано за тези по-бързо дойде, всички, които обичат футбола, го искат. Българския, а не бразилския."
Ден по-рано Стефанов отново захапа "Лудогорец", наричайки ги "префърцунени кокони". Първоначално шампионите обмисляха да поискат мача да бъде отложен за неопределено време заради предстоящия им в четвъртък реванш с "Копенхаген" в Лига Европа. "Видяхте префърцунените кокони от Делиормана - каза Венци Стефанов. - Нали футболистите на "Лудогорец" са много изнежени и затова мачът се прекрати. Те не могат да играят при тези условия. Чувам, че ДЛудогорецУ иска мачът да се отложи за неопределен период. Те са голямата работа в тази държава. Ако това се случи, ще бъда сигурен, че няма държава и футбол. Днес не можеше да се играе, защото тези момчета от Разград са по-нежни."
Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев не остана длъжен на чичо Венци, наричайки го "шут". Шефът на "белите" е трън в очите на ръководството на "орлите" заради язвителните си коментари към разградския тим. "Мачът беше прекратен правилно, защото нямаше условия да се проведе - каза Петричев. - Това нещо е в ущърб на "Лудогорец", нека се знае. Програмата ни се променя тотално. Знаете, че в сряда летим за Дания. Сега се променя програмата - полети, тренировки. Ние сме най-потърпевши от ситуацията. Г-н Венци Стефанов много пъти се упражнява върху гърба на "Лудогорец". Тарикатлъците му обаче вече не минават. Никой от нашите футболисти не е излязъл от терена, чакахме решението на съдията. Какви ги плещи г-н Стефанов - нека той престане да се държи като шут! Не му отива на годините. Преминава всякакви граници, а ние коректно си мълчим. Само да ви кажа, че "Славия" нямаше червени топки! Ние им предоставихме нашите. Организацията им беше такава. Не исках да ви го казвам, но вече преляха чашата. Ако не бяхме дали червените топки, мачът нямаше и да започне. А г-н Стефанов се прави на великан."
Така завърши първият "пролетен" кръг на "реформираното" българско първенство - постарому. Разправии между ръководители, играчи, съдии. И много малко футбол. Интрига липсва, тъй като "Лудогорец" изглежда вече капарира шестата си поредна титла. Голямата цел пред шампионите е да извършат подвиг в Дания в четвъртък и да отстранят "Копенхаген" в Лига Европа въпреки загубата с 1:2 в първия мач.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама