Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6187409 www.bgdnes.bg

Луис Енрике: Меси е най-добрият в историята

Лионел Меси закла "Реал" (Мадрид) насред "Сантяго Бернабеу"! Аржентинският гений бе над всички и наниза два красиви гола за победата с 3:2 на каталунците. Победното попадение дойде в последната секунда на добавеното време и хвърли в екстаз всички привърженици на "Барселона". Така тимът временно оглави класирането в Примера дивисион 5 кръга преди края. Все пак "Реал" остава фаворит за титлата, тъй като има да изиграе един отложен мач.
Старши треньорът на "Барса" Луис Енрике се преклони пред великия Меси, който наниза своя юбилеен гол №500 за тима.


"Меси е най-добрият в цялата история на футбола. Видял съм много и знам какво говоря. Радвам се за неговия юбилеен гол. "Барселона" от дълги години е велик отбор, но най-важната част от клубната история принадлежи на Лео", каза Енрике.
"Този мач показа, че се намираме в добра форма. Трябваше да се борим за победата и го направихме от първата до последната минута. Темпото на игра беше високо и двата отбора създадоха много положения. Никой не може да постави под съмнение класата на "Реал". Това е един от най-добрите отбори в света, който продължава да печели титли. Днешната победа е и за нашите фенове, на които искахме да се отблагодарим за всеотдайната подкрепа, дори след отпадането от "Ювентус" в Шампионската лига", добави треньорът.
Меси даде и жертва в дербито. След мача той е останал без три зъба, пише "Сън". Причината е здрав сблъсък с Марсело на терена.


Лео - голмайстор
№1 в "Ел Класико"

Лионел Меси вече еднолично е реализатор №1 в най-голямото клубно дерби между "Барселона" и "Реал", наричано "Ел Класико". Той има внушителните 23 гола в 34 мача срещу големия съперник. 14 от тях са отбелязани на стадиона на врага - "Бернабеу". Първите му два гола са при паметния успех с 6:2 насред испанската столица. Меси има на сметката си пет дубъла и два хеттрика срещу "белия балет".
Освен това Лео заби своя гол щ500 за "Барса". Първият му бе точно преди 12 години срещу "Албасете". 29-годишният футболен бог има 343 гола в Ла Лига, 94 в Шампионската лига, 43 за Купата на краля, 12 за Суперкупата на Испания, 5 на световните клубни първенства и 3 за Суперкупата на Европа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама