Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6248090 www.bgdnes.bg

Почернени от ужаса роднини: Не търсят убиеца от Бакаджика!

Собственикът на фаталния "Чавдар" забегнал в САЩ

"Никакво възмездие не получихме! Осем години жалим, ходене по мъките и нищо. Никой не хае! Не виждате ли, че всичко е забравено за властите."
С тези думи и със сълзи на очи почернени близки на загиналите при тежката катастрофата край Бакаджика почетоха паметта им на лобното място. Осем години след трагедията, те са обезверени и разочаровани от правосъдието. Въпреки че шофьорът и собственикът на 20-годишното неизправно возило получиха 10-годишни присъди, те така и не лежаха наказанието.
Водачът Георги Господинов остана зад решетките няколко месеца, след като чу присъдата си. Той бе открит в килията си мъртъв. Издъхнал от инсулт. Още преди да започне делото срещу него, той разпродал цялото си имущество, за да не може опечалените да търсят обезщетение. Самият шофьор разказа, че спирачките му отказали и за да спаси поне част от пътниците, се врязал в гората с риск за собствения си живот.
Собственикът на 20-годишният „Чавдар“ убиец така и не застана пред съда. Той изчезна малко след инцидента и до ден днешен никой не знае къде е. Според почернените близки мъжът забегнал в САЩ, където от години живеела дъщеря му. "Никой не го търси нито у нас, нито там. Той бе обявен за общодържавно издирване и това бяха последните мерки, котио бяха взети той да лежи", разкриха още опечалените роднини на загиналите.
„Няма да има правосъдие!", лаконични са почернените близки. Те не успяха да доведат докрай гражданското дело срещу Славов, тъй като нямаха възможност да покриват разходите по процеса. Така делото бе прекратено.


Застрахователите също успяха да прецакат пострадалите. Въпреки че им дадоха обезщетение, защото автобусът убиец бил застрахован, наложи се да бъде ползван посредник. Той трябвало да следи за редовното изплащане на сумите по сметките на почернените близки. В замяна прибирал 5% от всяко обезщетение. Ако роднините се откажат да ползват усугите му - му дължат 5 бона.


Развален, но в движение

С нередовни документи е бил фаталният "Чавдар" по време на инцидента. Той уж минал технически преглед само две седмици след катастрофата. Прегледът е извършен в сервиз в град Елхово. Механиците издали документ, под който се подписват, че возилото е изправно. В съда става ясно, че автобусът е бил развален. Експертизи доказват, че месеци наред ръчната и крачната спирачка не са работили. Сервизът, допуснал този автобус да превозва хора, така и не понася никаква отговорност за грешната оценка на рисковото возило. Разследване не е започвало, а собствениците не са привличани като обвиняеми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама