Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6303335 www.bgdnes.bg

Гришо в жестока битка с Цонга и Зверев

Българинът е само на 5 точки от топ 10

Димитров вече е в "Уимбълдън"

Алексей Гилтяй

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е само на една малка крачка от завръщане в топ 10 на света. Гришо остава на 11-о място, но е само на нищожните 5 точки от французина Жо-Вилфред Цонга.

Димитров се доближи до заветната позиция, след като достигна до полуфиналите на турнира в Куинс. Българинът може да стигне до десетката при добро представяне на започващия другата седмица турнир "Уимбълдън". Гришо влиза в жестока битка не само с Цонга, но и с германеца от руски произход Александър Зверев. Двамата имат абсолютно равни точки (3070) и делят 11-ата позиция, след като Зверев достигна до финала на турнира в Хале, където загуби от Роджър Федерер. През миналата година Димитров достигна до третия кръг на "Уимбълдън" и има предимство пред Цонга, защото има по-малко точки за защитаване, тъй като французинът стигна до четвъртфиналите. 20-годишният Зверев пък също бе спрян в третия кръг и стартира от равни позиции с Григор.
Българинът вече е в "Уимбълдън" и започва подготовка за турнира.

Реклама

Димитров е видимо в страхотно настроение и пусна своя снимка от комплекса, придружена с текст "Завърнахме се". Гришо призна, че голямата му цел е класиране за финалите на АTP в Лондон през ноември, където ще играят 8-те най-добри през годината.

За момента Григор заема 11-а позиция в годишната ранглиста с 1,565 точки, а осми е Давид Гофен с 1,820 т. "Намирам се на няколко места от зоната, която ще ми осигури класиране за финалите на ATP, така че бих казал, че това е голямата ми цел", обясни Димитров.

Маестрото след 9-ата титла в Хале:
Очаквах по-труден финал

Роджър Федерер отнесе само за 53 минути Александър Зверев и вдигна рекордна 9-а титла от турнира в Хале. Маестрото не даде никакъв шанс на германеца и го разби с 6:1, 6:3. "Очаквах по-труден мач, защото той успя да ме победи тук и миналата година - коментира Федерер. - При последните ни две срещи се получиха изключително трудни мачове. Имах късмета да започна силно и след това играх на висока скорост, без да пропускам много удари." Титлата в Хале е 92-ра в знаменитата кариера на швейцареца.
Федерер коментира и факта, че триумфът в Хале означава, че ще е поставен под №3 на Уимбълдън. "Не мисля, че това ми гарантира титлата или увеличава шансовете ми спрямо позицията на четвърти поставен - каза Роджър. - Не виждам предимства или недостатъци, защото, ако искаш да спечелиш турнира, ще трябва да се изправиш срещу най-добрите."

Страницата подготви Алексей Гилтяй

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама