Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6345247 www.bgdnes.bg

Съдийка вдига сватба за милиони

Баснословно богатата съдия Хахалева е в комбина със земеделска банда

Скандално скъпа сватба на щерка си спретва обслужваща мафията съдийка в Русия.
Разведената слугиня на Темида от Краснодар с годишен доход $40 хиляди, Елена Хахалева, пръска два милиона в зелено, за да омъжи дъщеря си. Гигантската сума е осигурена от земеделската мафия, на която Хахалева прислужва в Краснодарския краеви съд, твърдят руски разследващи журналисти.
"Основният ресор на Елена Хахалева са споровете за собствеността на земеделски парцели и незаконното им присвояване. В нашия регион това е най-тлъстата мръвка - все едно да решаваш нефтените спорове в богатите на петрол области" - казва адвокат Михаил Беняш от 800-хилядния Краснодар.

Още по-далеч отива старицата Анна Данко от близко село, която директно обвинява съдийката в мръсни сделки.
"Краснодарският краеви съд ми възстанови правата върху наследствената земя през 2011 г. А миналата есен си смениха решението и я предадоха на "Агрокомплекс Крушчевский", оплаква се възрастната жена. Въпросната земеделска компания е скандалноизвестна в Краснодарския край с насилственото изземане на посевни площи и убийствата на оказалите съпротива фермери.

Обясненията на самата Хахалева са, че бившият й мъж е заможен бизнесмен, а певецът Йосиф Кобзон е семеен приятел и е дошъл на сватбата като обикновен гост. Будни граждани бият тревога, че екссъпругът Хахалов също е забъркан в имотни далавери и е отнел земите на солидно количество фермери.

Реклама
Реклама
Реклама