Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6354378 www.bgdnes.bg

Дават Рачков-брат на прокурор

Районен прокурор от Бургас подхваща брата на комика Димитър Рачков. Петър ще бъде докладван на обвинението за това, че е спипан за втори път с наркотици на едно и също място. Делото срещу него ще бъде предадено от полицията на прокуратурата в края на следващата седмица, научи "България Днес".
Според разследващите го ченгета от Четвърто РПУ в Бургас той е замесен в дейността на мобилна нарколаборатория, за която вече има една присъда. Братът на колоритния актьор получи условна през 2013 година, тъй като в помещение в „Помпена станция" към „Напоителни системи", където работел, била открита нарколаборатория. Четири години по-късно Рачков все още е диспечер механик в „Напоителни системи“, но явно условната не му е послужила за урок. Той бе задържан при спецакция на 22 март тази година при проверка на кола в бургаската мека на наркоманите "Меден рудник". 37-годишният мъж пътувал с още трима в автомобил, спрян за проверка до кръстовището на ул. "Захари Стоянов" и "Кооператори". В колата са намерени бутилки с течности за приготовление на дрога, везни, термометър и бял прах. След като в купето на пежото се натъкнали на синтетиката, ченгетата се отправили отново към помпената станция. Тогава там за втори път лъснала нарколаборатория.
Шофьорът на автомобила Станимир седнал зад волана надрусан, а в джобовете си кътал още от любимото пико.
В самия Рачков не са намерени наркотици, уточняват от полицията. Категорична е обаче връзката с компрометирана помпена станция на разклона за село Черни връх. Именно там са намерени стъклени бутилки с течност и прибори за производство на синтетични наркотици, а достъп до помещението като служител има само Рачков-брат.
След изтичане на полицейското задържане в срок до 24 часа братът на известния актьор бе освободен, като отказа да даде обяснения на ченгетата.
"Следващата седмица разследването ще бъде приключено и предадено в ръцете на районната прокуратура. Държавното обвинение ще прецени дали има достатъчно доказателства, за да бъде изправен пред съда", коментираха пред "България Днес" от бургаската полиция.
Разследването на Петър Рачков се наблюдава от зоркото око на началника на Четвърто РПУ - главен инспектор Халид Аптараман. В началото на годината той бе награден с почетен знак на МВР III степен за борбата с престъпността в най-големия бургаски квартал "Меден рудник". Наркодилърите и лихварите треперели от инспектора, който е известен с крутите мерки срещу наркоразпространението.
Петър Рачков не за първи път е клиент на полицията и прокуратурата. Преди няколко години той бе разследван за пласиране на фалшиви пари, както и бе хванат да шофира с подправена шофьорска книжка. Това досие може да му изиграе лоша шега и да доведе до ефективна присъда при евентуален съдебен процес.


Отнесе глоба през май

Бургаският районен съд осъди на 1000 лв. глоба и 6 месеца без право да сяда зад волана 37-годишния Петър Рачков за това, че през февруари т.г. е заловен да шофира в бургаския кв. „Меден рудник“, докато шофьорската му книжка е била отнета заради друго нарушение. 37-годишният мъж се призна за виновен и делото протече по съкратена процедура. Петър Рачков заяви пред съда, че съжалява, и поиска да се издължи на разсрочено плащане, тъй като нямал средства да плати глобата си накуп.
През февруари 2014 г. Петър Рачков пък бе арестуван заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. Тогава при претърсване в дома на Рачков на ул. „Македония“ в Бургас криминалисти откриха 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено бе, че ментетата са пласирани предимно в казина в морския град.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама