Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6360544 www.bgdnes.bg

Зидан след 1:4 от "Сити": Ужасен резултат!

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан определи като "ужасен резултат" загубата на тима му от "Манчестър Сити" по време на приятелския турнир International Champions Cup в САЩ.

"Не съм доволен от резултата, но не играхме зле - добави Зизу. - Да не забравяме, че сме в период на подготовка. Съперникът ни превъзхождаше в ключови моменти, това е. Ще направим по-силен мач в събота (б.а. - "Реал" среща "Барселона"). Ние не обичаме да губим и затова всички сме малко раздразнени."

Реклама

Той обясни, че в отбора няма контузени играчи с изключение на Тони Кроос. Новото попълнение Дани Себайос напусна терена, накуцвайки с болки в коляното. Халфът бе заменен при резултат 0:2, но травмата му е лека.

Зидан също така очаква да запази ядрото на отбора си до края на летния трансферен прозорец.

"Надявам се да не напусне никой от триото BBC. Дано останат всички играчи, но до края на август всичко може да се случи", заяви треньорът на европейския клубен шампион.

Загубата от "Сити" е най-голямата на Зидан, откакто е начело на "Реал". Досега най-тежкият му неуспех беше 1:3 от ПСЖ отново в контрола. Французинът води "белия балет" общо в 93 мача досега. В тях отборът е загубил едва осем.

Мачът в САЩ беше първият, в който Зидан и Хосеп Гуардиола се изправиха един срещу друг като треньори. Като играчи те са се срещали три пъти. В тях французинът има две победи в официални двубои и една загуба в контрола.

Снимка: Ройтерс

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама