Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6394581 www.bgdnes.bg

Турци вадят 7 млн. лева за Мисиджан

Лудогорец" е пред раздяла с поредната си звезда - турският "Бурсаспор" иска нападателя Върджил Мисиджан. Според медиите в южната ни съседка цената на холандеца е 3,5 млн. евро, или 7 млн. лева. Преговорите тепърва предстоят, като те ще започнат след края на плейофите между "Лудогорец" и литовския "Судува" в Лига Европа. Цената и продажбата на Мисиджан зависят много и от това дали българите ще успеят да влязат в групите на турнира. При това положение се очаква "Лудогорец" да повиши цената на Вура с идеята да се появи по-добра оферта. При продажба на Мисиджан разградчани ще избият парите, които се надяваха да приберат при влизане в Шампионската лига. През това лято "Лудогорец" вече продаде Джонатан Кафу и Паломино, за които взе общо 12 млн. евро. На сергията са още Сисиньо, Абел Анисе и Кишада.
Новият треньор на "Лудогорец" Димитър Димитров-Херо предупреди футболистите си в никакъв случай да не подценяват литовския "Судува". Двата тима се изправят един срещу друг в първия мач от плейофите днес от 21,30 в Разград. "Футболистите са в добро състояние - каза Херо на брифинга преди срещата. - Показаха го в тренировките до момента. Мотивирани са да изиграят двубоя със "Судува" на ниво. Не се съмнявам, че сме по-класният отбор, и трябва да го покажем на терена. В никакъв случай не трябва да подценяваме "Судува". Победиха с 3:0 "Сион" и направиха равен като гост в Швейцария. Това говори за ниво и класа. Длъжни сме да уважаваме всички съперници, които са стигнали до тази фаза в евротурнирите. Играят много дисциплинирано във фаза защита. Имат високи футболисти и ръстово предимство, което определено ще затрудни нашия отбор. Колкото и богат опит да имам като треньор, съществува предстартова треска, тъй като съм в нов отбор. Очакванията към мен са големи, задължени сме да победим и да продължим напред."
Същевременно "Судува" използва братска помощ от сънародниците си от "Жалгирис". Този тим бе отстранен в предварителните кръгове на Шампионската лига от "Лудогорец". Треньорът на загубилите Валдас Дамбраускас е разкрил пред колегата си от "Судува" Владимир Чебурин слабите страни на българския отбор. "Жалгирис" успя да изненада "Лудогорец" с 2:1 в първия мач и определено успя да напипа недостатъците на "орлите". Настоящият съперник на разградчани пристигна още във вторник у нас. Литовците са в приповдигнато настроение и вярват, че могат да хвърлят бомбата в Разград. "Повечето отбори пристигат за гостуванията си ден преди мача, но ние избрахме друга тактика, за да имаме повече време за адаптация - коментира помощник-треньорът Ейвинас Черняускас. - Отборът ни е в добро настроение. Ние приемаме всеки наш мач в Лига Европа като празник, но и сме боево настроени. Противникът е отбор от високо ниво с няколко много добри играчи във всяка позиция. Ще бъде тежък мач, един от най-трудните за нас през целия ни сезон. Готови сме за мача, но не спираме да работим по всички направления. "Лудогорец" има по няколко добри играчи на всяка позиция. Напусналият нападател (Кафу) и наказаният (Марселиньо) ще бъдат заменени от други със сходни качества, така че няма да усетят кой знае каква загуба."
Срещу "Судува" на "Лудогорец" ще помага поп, а не ходжа, както до този момент. Както е известно, доскоро местният ходжа Мехмед се грижеше за опеката свише на шампионите, но отскоро той се пренесе да живее в съседна Турция. Този път на помощ е викнат отец Георги от храма "Св. Николай Чудотворец", който ще освети новия сектор "В" на стадиона в Разград непосредствено преди мача със "Судува"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама