Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6400413 www.bgdnes.bg

70-годишната Стойна Льогова: Търся пещера, там ще живея!

Гонят ме от старчески дом, тръгвам по гората

Борислав РАДОСЛАВОВ

Снимка: Пламен КОДРОВ

"Близките" ми превърнаха собствената ми къщичка в свинарник, в нея живеят прасета. Постъпих в старчески дом, от който ме гонят заради дългове, и трябва да ходя по гората да търся пещера, за да се приютя".


С тази тъжна изповед потърси "България Днес" 70-годишната Стойна Льогова. Мъка, жал и непрестанни перипетии съпътстват целия живот на 70-годишната жена.

Реклама


"Взимам 180 лв. пенсия. Като платя таксите, ми остават 48 лв., които ги давам за лекарства, препарати, хигиена, къпане. Направих дълг към дома и сега управителката иска да ме гони. Ако не намеря добри хора, които да ме приютят, отивам в пещера", разказа изстрадалата жена.


Препатилата баба разкри пред вестника, че бившият й съпруг изнасилвал собствената им дъщеря, когато била едва на 4 годинки.


"Срещнах моя колежка и я питах защо момиченцето ми толкова плаче. А тя ми отговори: "Защото той я е насилил". Лелката от детската градина я донесе и каза, че иска да пишка, но пищи, че я боли. Телцето беше със сини петна", сподели Стойна.


И продължи: "После накара собствените ми синове да изнасилят и мен. Спасих се, защото бях плувнала в кървища. Мразя ги и избягах от тях, но тормозът продължава и до днес."


Със сълзи на очи и треперещи ръце препатилата жена споделя, че истинският кошмар бил в родопското село Мосомище, съвсем близо до Гоце Делчев.


"Така научих от колежка, че мъжът ми е изнасилил собствената ни дъщеричка. Та тя беше едва на 4 години и ходеше на детска градина. Две седмици не можеше да седне на дупето си, плачеше постоянно и спеше на една страна. Съпругът ми ме заплаши, че ще ме убие, ако кажа на някого", разказва ужасената жена.

Реклама


Това съвсем не било краят на целия ужас. Когато единият й син навършил 26, а брат му 23 години, се случило нещо още по-безумно.


"Мъжът ми ги накара да изнасилят и мен. Останахме четиримата сами в стаята. Той ги насъска. "Айде, почвайте, какво я чакате", нареди на собствените ни синове. Вдигнах си роклята и те се отвратиха, като видяха, че цялата бях плувнала в кървища. Това ме спаси", разказа ужасяващата история Стойна.


След бруталните сцени 50-годишната тогава жена избягала в София.


"Спах две нощи на гарата върху сак с дрехи и най-необходимите неща, които си бях взела. Намерих стари хора, които да гледам срещу заплащане, даваха ми подслон и храна. Сега живея в старчески дом. Животът ми мина в мъка, страдание и болка. На никого не пожелавам моята орисия", сподели още пред вестника 70-годишната жена.

Реклама
Реклама
Реклама