Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6445956 www.bgdnes.bg

Мустафата коли заради каракачански псета

Постоянен арест за касапина от село Загоре

Жената на расиста плаши с пожари наръганите на кръщене трима мъже

За постоянно е оставен в ареста касапинът от турски произход Осман с прозвище Мустафата, научи "България Днес". 35-годишният чужденец със статут на постоянно пребиваващ у нас наръга с 18-сантиметров касапски нож трима мъже по време на кръщене. Въпреки че е мюсюлманин, той бил сред гостите, защото жена му Радка, която е българка, е кръстница на 3-годишното дете.
Срещу Мустафата са повдигнати обвинения за опит за убийство. Той е оставен в ареста поради опасения, че може да посегне отново към ножа или да духне в родината си.
Кървавата вендета се разиграва миналата събота в старозагорското село Загоре. Възрастно семейство празнува кръщенето на 3-годишното си дете. Около 22:45 децата си легнали, а гостите се отдали на гуляй. Започнал скандал между турчина и един от гостите. Първоначално всички си помислили, че е заради силната музика, която Мустафата искал да намалят. Впоследствие се стигнало до темата за огромните домашни кучета на Мустафата, които бродели свободно из селото. Каракачанките се отскубнали от поводите преди дни и макар да не са проявили агресия до момента, изглеждали внушително и хората се криели по къщите, щом ги видели. Ядосани от нежеланието на Мустафата да се погрижи за домашните си любимци, те го заплашили, че ще ги убият. Това извадило от равновесие 35-годишния турчин, който бил доста пиян. Внезапно той извадил нож и наръгал 31-годишния Петко в корема. Друг мъж - 30-годишният Светослав, е пронизан от разярения турчин в гърба, а Иван се отървал с драскотини от острието по гърба и бедрото.


Двамата по-тежко ранени мъже остават в болница. Те са били оперирани. Единият е с нарязано тънко черво, а другият се разминал на късмет със смъртта, след като острието го пронизало на сантиметър от белия дроб.
Мустафата е от заможните хора в селото, разкриват още от Загоре. Той карал джип, като често товарел на него варели. Отделно имал бизнес с коне. Върнали се в селото преди две години, а преди това живеели на друго място, разказа за "България Днес" кметът на Загоре Мончо Монев.
"Странеше от нас, смяташе ни за по-нисша класа от неговата. Чувал съм, че е наричал хората гяури, но като цяло ние двамата не сме имали много взимане-даване", разказва кметът Монев.
По думите му клането е станало в банкетната зала до селския магазин, където се организирали по-големи празненства. Според свидетелите Мустафата е бил много пиян. Той е носел касапския нож в чантичката си.
"Може да е търсил разправия с някого, знам ли?", ужасен е кметът Монев.
"Не го искаме в селото. Хората се страхуват. Той ги обижда, не иска да дружи с българите". Кметът е категоричен, че до бунт едва ли ще се стигне, но хората няма да живеят спокойно в присъствието на Мустафата.
Докато разследващите работят по случая, жената на Мустафата – Радка, започнала да брани мъжа си, разкри още кметът. Тя заплашила да запали къщата на всички свидетели и на пострадалите, ако тръгнат да разказват детайли за касапницата в полицията.
Тримата наръгани са категорични, че ще съдят Мустафата до дупка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама