Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6451925 www.bgdnes.bg

Митьо Очите бяга от Темида

Несебърският Ал Капоне Димитър Желязков - Митьо Очите се кани да духне в Турция заради предупреждение, че прокурори са му вдигнали мерника, научи "България Днес". Според източници от ъндърграунда прословутият наркобос е получил информация, че криминалисти и прокурори са събрали нови доказателства срещу него за престрелката в Слънчев бряг миналата година, при която той бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев загина. Преди броени дни спецсъдът върна делото за доразследване поради откриването на нови доказателства както срещу смъртния враг на Желязков Божидар Кузманов - Божо Кравата, така и срещу самия него. По непотвърдена информация ченгетата са се докопали до уличаващи Очите доказателства, според които заедно с гавазите си той е стрелял в разрушеното вече заведение "4 you".

За да избегне евентуално обвинение срещу себе си, несебърският бос се кани да отлети в края на месеца за Турция. Според слухове официалният предлог, под който Очите заминавал за южната ни съседка, била нова операция. Тя не била свързана със засегнатия от куршумите уретер на Желязков, който вече бил заздравял. Не е ясно каква точно хирургическа интервенция уж ще му бъде извършена.
Герои от подземния свят са категорични, че Очите, ако иска, може и кариес да отиде да си лекува в чужбина, но излизането му зад граница си е най-обикновено презастраховане от наказателно преследване. Междувременно преди броени дни в кауша се озоваха други известни наркогерои от Несебър. След спецакция белезниците щракнаха около китките на Атанас Петков, Расослав Михов и Станимир Кесаров. Те бяха заловени след няколко месечно разследване и обвинени в разпространение на кокаин и амфетамини. От жилищата им ченгета иззеха десетки грамове кока. По непотвърдена информация обаче заловените бандити са част от стройната организирана престъпна групировка, която все още е в ръцете на несменяемия бос Митьо Очите. Именно в този дух са и изводите на магистратите, които заявиха, че окошарените не са организатори на банда, а част от такава. Името на Петков, който е сочен като неформалния собственик на тузарския ресторант "Перла" в града на Желязков, от години се свърза с неговото име. Според слухове той се ползвал с протекциите на мутрите на Очите и имал съмнителни бизнес отношения с главатаря.
Това е едно от доказателствата, че здравият вече като бик Желязков е успял да си върне почти всички територии, говорят близки до разследването. Според мълвите в ъндърграунда именно той е разпалил и междуособна война в бандата на конкурента си Божо Кравата. Чрез византийски похвати Желязков е съумял да скара Кузманов и дясната му ръка Иван Терзийски. Преди месец партньорите едва не се избиха при меле в култовата дискотека на Кравата "Оксижен". Терзийски се появил с 10 човека охрана и започнал да се държи като бос пред шефа си. Държал му сметка, че докато той си почивал в ареста, бизнесът просъществувал заради него. Терзийски дори креснал, твърдят очевидци, на Кравата и настоявал за орташко разпределяне на пая от заведения и наркотици, а не Кравата да прибира сам лъвския пай. Тогава Кузманов се обърнал към авера си и го заплюл пред всички, че е подлога на Очите. Според източници, близки до разследването, всичко било част от добре обмислен план на Желязков, който се зарекъл да унищожи враговете си още веднага след престрелката миналата година.

Делото се отлага за декември

Новите доказателства и връщането на делото на прокуратурата за доразследване ще отложат процеса срещу Кравата и бандата му чак за декември. Участниците в десетчленната групировка са обвинени в рекет и разпространение на дрога край морето. Двама от бандата са подведени под наказателна отговорност за убийството на гарда на Митьо Очите и опита да бъде ликвидиран босът Димитър Желязков. Новите улики обаче се очаква да забъркат и Очите в редовете на обвинителния акт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама