Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6508435 www.bgdnes.bg

Секси нападателка засенчва Меси и Роналдо

Красива, предизвикателна и майсторка с топка в крака. Това може би е мечтата за всеки мъж. Тя се казва Дейна Кастеланос. Венецуелка е и е само на 18 години.
Чаровната нападателка получи две номинации от ФИФА. Церемонията за най-добрите футболисти през годината ще се проведе тази вечер. В лондонския театър "Паладиум" ще бъдат и големите звезди на съвременния футбол - Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар. Те ще спорят за приза за най-добър през 2017-а.
Със сигурност мъжките погледи ще бъдат вперени в 18-годишната латиноамериканка. Тя играе за отбора на своя университет "Флорида Стейт". Номинацията й в топ 3 при жените заедно с Лике Мартенс от Холандия и американката Карли Лойд бе страхотна изненада. Защото Дейна не играе на професионално ниво.


"Бях навън с мой приятел плувец. Говорихме си и гледахме шоуто по обявяването в същото време - разказва тя. - Не можех да повярвам. Бях толкова емоционална. Обадих се на майка ми и тя започна да плаче", разказва футболистката. Цифрите показват, че тя заслужено ще бъде на церемонията. Просто вкарва голове като луда.
През 2014 на 14 години Кастеланос бе голмайстор на Световното първенство до 17 години. Това се случи и на младежката олимпиада през същата година, както и на първенството до 17 години на Южна Америка през 2016. Още пет гола дойдоха преди 12 месеца на мондиала до 17 години през 2016.
През този сезон тя има 14 гола в 15 мача за "Флорида Стейт". 6 пъти се разписва и за "Санта Кларита Блу Хийт" - калифорнийски отбор за професионалисти и аматьори, за който тя игра през паузата в колежанското първенство.
Над всички е невероятният гол директно от центъра, с който тя запази живи надеждите на отбора си срещу Камерун на световното първенство. Това попадение бе номинирано за наградата "Пушкаш" за най-добър гол за 2017.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама