Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6515576 www.bgdnes.bg

Убиецът на „Любе“ със смешна присъда

Вкарват в килия само за година и девет месеца килъра на бас китариста от легендарната руска група

Скандално ниска присъда получава убиецът на музикант от известната руска рок група "Любе".
Китаристът на състава Павел Усанов (41 г.) е ликвидиран в близост до Москва през пролетта на 2016 г. Неговият килър Максим Добрий (39 г.) ще прекара само 1 година и 9 месеца зад решетките, предава телевизионният канал НТВ.

Реклама


Трагедията се разиграва на 02.04.2016 г. след запой в ресторант в село Озерецкое. Музикантът, който живее в луксозен жилищен комплекс на територията на селището, е в заведението, за да отпразнува раждането на сина на свой приятел. По това време в ресторанта е и Максим Добрий, който живее в съседно село. Компаниите на китариста Усанов и тази на Добрий устройват пиянска свада, която се разминава с леки юмручни удари. Впоследствие музикантът напуска заведението и се отправя към дома си в тузарския комплекс. По пътя Добрий настига звездата от "Любе" и го цапардосва с всичка сила. От удара Павел Усанов си разбива главата в асфалта и изпада в кома. 17 дни по-късно издъхва в московска болница.
Няколко часа след инцидента убиецът е арестуван. Първоначално следствието работи върху версията, че Добрий и Усанов са се скарали на "украинска тема" - покойният музикант е върл руски националист и съчувства на сепаратистите от Източна Украйна. Криминалистите не успяват да потвърдят, че конфронтацията между двамата е избухнала на политическа основа.


Въпреки спекулациите, че Максим Добрий ще гние 15 години в затвора, прокуратурата поисква само 1 г. и 11 месеца. Съдебният състав му дава с два месеца по-малко. Килърът трябва да плати и кръвнина от около $120 хиляди.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама