Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6559086 www.bgdnes.bg

Как си изкарва хляба наследникът на червения шеф Синът на Корнелия прибира $70 000 Рафаел работи в престижната "Голдман Сакс", живее зад океана в Манхатън

Топанализатор в една от най-старите и елитни банки в света, "Голдман Сакс", със заплата от над 70 000 долара годишно. Така си изкарва хляба синът на председателя на БСП Корнелия Нинова - Рафаел.

За престижното си работно място синът на Нинова разказва сам в професионалната мрежа за бизнес кадри "Линкедин", установи проверка на "България Днес". Рафаел вече от над година е в престижната банка, където заплатата на анализатор, каквато е позицията му, е 70 229 годишно, показва справка за възнагражденията в "Голдман Сакс". Това е малка заплата за топбанката, чийто старши анализатори взимат над 125 хиляди долара на година. Рафаел обаче е на ниска позиция, въпреки че идва от един от най-елитните университети в САЩ Ц "Бъркли", и има опит и като мениджър по управление на риска в "Бъркли инвестмънт груп". Стажът му в "Голдман Сакс" преди две години обаче го изстрелва към върха. Младият математик буквално бил дръпнат от корпоративните лъвове в "Голдман Сакс", след като отишъл за три месеца да попива опит в банката. Но не къде да е, а в един от най-желаните от финансовите акули офиси - в Ню Йорк. Именно там като съветник по управление на инвестициите и анализатор синът на Корнелия Нинова работи вече година и пет месеца с различни клиенти на компанията. Заради познанията си по английски, руски и дори арабски Рафаел е един от най-добре развиващите се в "Голдман Сакс" анализатори и съветници. Майка му пък никога не е крила гордостта си от постиженията му, нито пък, че синът й е завършил престижен университет в САЩ. Нинова дори коментира с топлота приятелството между Рафаел и сина на една от най-върлите й опонентки - бившият председател на парламента и настоящ министър Цецка Цачева. Румен и Рафаел са заедно от математическата гимназия и обираха по традиция всички златни и сребърни медали от международни олимпиади. Това изпрати и двамата в САЩ в елитни университети, но засега само синът на Нинова успява да катери корпоративната стълбица и да си докарва внушителна годишна заплата от близо 140 хиляди лева и да живее в уникалния Манхатън, докато Румен още е студент в МИТ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама