Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6585059 www.bgdnes.bg

Банкерката на Мартин Петров в тайно общество?

Банкерката на Мартин Петров - Ирина Аткова, членува в тайно общество, разкриха източници на "България Днес". Финансистката се проверява за източване на 3,8 млн. лева от сметката на футболиста. Той поиска прокуратурата да разследва дали са били извършени недобросъвестни операции, които са навредили финансово на бившия национал. В момента Икономическа полиция, БНБ и банката, в която Аткова е работила, извършват проверки.

Банкерката е част от българска масонска ложа, потвърди друг от членовете на мистичната организация. Във фейсбук профила, за който се смята, че е на 44-годишната финансистка, грее и символът на илюминатите - орел, който гледа с всевиждащото око. На картината птицата е с черни криле, които са овъглени. Самата финансистка е обвила в секретност своето хоби.
Според сигнала до прокуратурата Ирина Аткова в продължение на години е била личен банкер на Мартин Петров. Тя е била освободена от финансовата институция, за която е работила, още в края на миналата година. Въпреки това е продължила да оперира с авоарите на футболиста. Мартин Петров е усетил липсите в своите сметки чак през август 2017-а, но е уведомил властите едва преди няколко дни.
Точно преди три години политикът Волен Сидеров направи изненадващо публично изказване по повод банковата криза след фалита на КТБ.
"Илюминатите клатят банковата система", избухна тогава лидерът на „Атака“. "България Днес" потърси Сидеров да коментира своите думи, но той не отговори на мобилния си телефон.

Реклама

Финансисти в жесток кръг

Сведения за лобито на илюминатите в световните финансови институции са били изнасяни многократно през годините. През 2017 г. медиите гръмнаха след уникалното разкритие на елитния холандски банкер Роналд Бернар. Той даде серия телевизионни интервюта, в които разкри за бруталните ритуали на илюминатите. Неговият разказ все още може да бъде открит в youtube.
Още когато се е захванал със забранения култ, банкерът бил предупреден, че трябва да постави "своята съвест във фризер". Според интервюто, за да бъде приет като пълноправен член, от него е било поискано да направи жертвено убийство на дете. Той отказал да го стори. Ритуалът бил задължителен, за да бъдат елиминирани евентуални шпиони, а членовете да са контролирани и изнудвани.


В своето интервю Бернар споделя още истории за съсипване на национални икономики и фалити на компании. Те са довели до самоубийства и разрушения. Това била целта на илюминатите.
Бернар беше открит мъртъв при съмнителни обстоятелства по време на поход няколко месеца след своите разкрития.

Мит или реалност

Организацията на илюминатите (името идва от латинското illuminati, което значи просветление, озарение - б.а.) е обвита в митична тайнственост. Историческите сведения са категорични, че подобен орден е съществувал и е имал ясно изразена структура. Създаден е през 1776-а от философа Адам Вайсхаулт в Инглощат, Германия. Само 10 години по-късно е забранен от папа Пий VI. До ден днешен илюминатите са преследвани от католическата църква.
Според теориите на конспирацията именно илюминатите са били в основата на кървавата Френска революция, битката срещу католическата църква и стремеж към завладяване на света.


По структура илюминатите се приближават до масонските ложи. Организацията се ръководи от 13 управляващи фамилии. Лидерът е наричан пиндар. Той символизира всевиждащото око.
Сред илюминатите има и жени. Първоначално те не са били допускани в структурата, но след това организацията прави промяна. Според част от изследователите на култа привличането на жените има причина. Тя е свързана с канализирането на античните сили на богините. Основна роля в това играе пентаграмът, който е считан за символ на Венера.
Част от крайните култове, обвързани с илюминатите, като Църквата на сатаната, подкрепят масирано правата на жените.
Съществуването на илюминати в България е обвито в мистерия. Една от версиите е, че те функционират като масонски ложи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама