Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6665893 www.bgdnes.bg

Розовият Гришо подлуди феновете

Григор Димитров се класира за втория кръг на "Аустрелиън Оупън" без проблеми, но неговият уникален екип открадна шоуто по време на първия му мач.

Розовата комбинация влуди феновете в социалните мрежи, които не спират да го коментират. Повечето от привържениците одобряват екипа на българина и дори го сравняват със сладка паста. Други с Пинко - Розовата пантера.

Реклама

В интервюто, което световният №3 даде веднага след мача си на корта, основна тема отново бе цветът на фланелката и на шортите. Водещият се опита да познае реалния цвят на фланелката на Гришо - розово, горещо розово, розово-оранжево, цвят на праскова. Димитров се обърна към публиката с този въпрос.

"Аз съм толкова щастлив. Какъвто цвят изберете, такъв да бъде", каза първата ни ракета, усмихвайки се. След подвикванията на феновете той прие, че е розов.

Всъщност не само Гришо е с този цвят на екипа си. Всички тенисисти, които носят "Найк", го имат. Сред тях се открояват имена като Рафаел Надал, Роджър Федерер, Ник Кирьос, Мария Шарапова и др. От компанията обясниха защо са избрали розовия акцент за надпреварата в Мелбърн. От "Найк" искали играчите им да се открояват с "интересен естетизъм". Освен това така ще изпъкват на сините кортове и ще "грабват вниманието на зрителя". Разбира се, има и критици на избора на розовия цвят. Те го определят като "малко прекалено" и "британски сладкарски изделия".

Междувременно Григор Димитров не пожела да коментира дали подкрепя или не своя приятел Новак Джокович относно идеята му за профсъюз на играчите.

"Вижте, в петък тенисистите имахме частна сбирка. Там не се случи нищо, което бих искал да споделя. Предпочитам да не коментирам думите на Новак Джокович", заяви Гришо.

Той излиза в мача си от втория кръг срещу Макензи Макдоналд днес около 10,00 ч. българско време на централния корт "Род Лейвър Арина".

Реклама
Реклама
Реклама