Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6767470 www.bgdnes.bg

Черна прокоба застига убиеца Ради

Черна прокоба е застигнала убиеца от "Кючука" в Пловдив Ради Енев! Това смятат жители на село Свежен, родното село на 32-годишния мъж, който закла жена си Илияна и се самоуби, научи "България Днес". Преди години Ради и тумба негови авери се забъркали в инцидент в Свежен, разказват местните. Патакламата приключила без сериозно пострадали.

Проблемите за Ради и хората му започнали след това. В зверска катастрофа гинат няколко млади момчета от приятелския му кръг. Един от тях остава да лежи в гипсово корито вече години наред, разкриват запознати. Местните подозират, че трагедията, разиграла се в пловдивския кв. "Кючук Париж" в четвъртък, е част от тегнещото проклятие.

Реклама

Съседи на изтребеното младо семейство от блока също се жалват от черна серия самоубийства и се канят да гонят с тамян и курбан злите духове. Обитателите от т.нар. миньорски блок на ул. "Димо Хаджидимов" 11 изпращат цели четири трупа за последните няколко години. През 2005 г. от 7-ия етаж скача 30-годишната Таня. Тя била разведена, имала момче първокласник. Притеснявала се, че в работата й ще има съкращения и няма да се справи с финансовите трудности. Примерът й последвал друга млада жена - Дарина, която се метнала от 9-ия етаж. Тя била лаборантка в Оман, където била женена за чужденец. Въпреки дългите години брак те не успели да се сдобият с дете, което я съкрушило.

Разследващите освобождават телата на Ради и 29-годишната Илияна изненадващо бързо. Ради бе погребан вчера в Свежен, а половинката му ще бъде положена в родния й Кюстендил. Почернените роднини на Илияна са категорични, че не искат тя да е заедно до душманина си и на оня свят. "Почивай в мир, братчето ми!!! Винаги си бил и ще бъдеш в сърцето ми!", написа във фейсбук братът на Ради - Асен. "Отиде си едно добро момче. Угасна една слънчева усмивка", споделят близки на убиеца. Те признават, че още не могат да повярват какво се е случило.

Според версията на полицията Ради Енев е отключил психични проблеми в последно време и изключително много ревнувал жена си. При последния им скандал той съвсем избеснява. Грабва кухненския нож и се нахвърля върху крехката Илияна. Тя опитва да се съпротивлява, като касапинът накълцва ръцете й. След неравна битка Ради прерязва гърлото и почти я обезглавява. Накрая слага край на живота си, като забива ножа във врата си.

Потресаващото е, че свидетел на кървавата касапница става 13-месечната дъщеричка на младото семейство. Тя прекарва часове наред в плач, заключена сред труповете на майка си и баща си. Детенцето ходело в локвите кръв и се изцапало. Спасява го братът на Ради, който отваря апартамента на ужасите с помощта на ключар. Във фаталния ден уплашена му звъни Илияна, за да търси помощ от полуделия Ради. Асен не успява да вдигне, а когато връща обаждането, вече е късно. Той отива в Пловдив, след като не успява да се свърже нито с брат си, нито със снаха си.

Малкото момиченце е поверено на родителите на Ради. Съкрушените хора взеха багажа на внучка си и изнесоха от жилището в Кючука легълцето й и кашони с дрехи и играчки. Семейството се надява детето да не е запечатало бруталните сцени между родителите си и да не си спомня ужаса, когато порасне.

Разследване

Разследването на трагедията в Кючука тече с пълна сила. Ченгетата изчакват тройна съдебномедицинска експертиза, назначени са още биологична, дактилоскопна и химически експертизи. След като се разбере в точност какво е станало, се очаква наказателното производство да бъде прекратено, тъй като убиецът е мъртъв.

Реклама
Реклама
Реклама