Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6769223 www.bgdnes.bg

Трафиканти набучват афганистанец на кол

Небивали гаври с афганистанци са ставали в къща в София! Чужденците, сред които и деца на 13-14 г., са държани под ключ, заплашвани за пари, бити с верига и карани да сядат на дървен кол, научи "България Днес". За бруталните изтезания си признават двама мъже - българинът Васил Сюлейман Хамад Абусета и афганистанецът Мохаммад Джафари, които сключват споразумение със спецпрокуратурата и се отървават едва с по 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

Скандалният случай е от средата на ноември 2014 г. Двамата мъже пленяват 11 граждани на Афганистан - Мурхан Мохманд, Садег Саафи, Абас Сарвари, Сюлейман Ахмади, Матин Хамнауо, Бариали Саадад, Мохамад Заман, Ахмад Ахмад, Джахан Зееб, Фаманула Мерзахл и Сима Коземи, и ги оставят под ключ в къща в София между две и пет денонощия. Сред тях има момчета на 13, 14 и 16 години, както и жена. В къщата има и трети човек, неизвестен по делото, който им помага с превод на английски. Похитителите заплашват пленниците си за пари.

Реклама

Васил гледа злобно и кара преводача да каже на английски: "Да дадат по 50 евро и ако не дадат тези пари, ще ги изнасиля и ще ги пребия от бой". От неколцина успява да събере таксата, но други нямат с какво да платят. Вечерта на 18 ноември ще запомни завинаги един от афганистанците, който чул смъртни заплахи за себе си и за семейството си. "Или ще давате парите, или ще ви убия!", крещял му в лицето сънародникът му Мохаммад. Той настоява пленникът да се обади на родителите си и да им поиска да му пратят пари. За да е по-убедителен, похитителят млати с юмруци и ритници жертвата си по главата и тялото.

Минути след полунощ изнервеният Мохаммад започва нови гаври. Той иска 5 хиляди евро. Афганистанецът е съблечен гол, докато сънародникът му го държи, а третият мъж го удря с ръце и крака по тялото и главата, включва и верига в изтезанията. Бруталните сцени се снимат с телефон от неустановения участник. "Ако роднините ти не дадат парите, клипът ще бъде пуснат в Ютуб, кани се насилникът.

Изтезанията продължават до сутринта. Към 7 ч. пленникът, освен да си свали дрехите, е накаран да седне върху заострено дърво както на стол, да каже имената си, откъде е и кой му е трафикант, да каже телефонния номер на брат си и на баща си и да даде сумата от 5 хиляди евро. Афганистанецът е ударен с юмрук в носа, получава и нова доза кьотек, включително с верига. Само ако се оплачете, тези снимки ще бъдат публикувани, заплашва биячът. По време на боя на чужденеца му чупят кост на лявата ръка.

"Ако семейството ти не изпрати парите, ще те наказвам така всяка вечер", кани се похитителят. Той взима счупена стъклена бутилка и нарязва лицето на жертвата си. Въпреки тежката травма и раните пребитият пленник успява да избяга.

"Ако не дадеш парите, ще ти видим сметката и ще те убием", кани се Мохаммад на поредния свой сънародник, от когото иска 5-6 хиляди евро! От друг от чужденците се иска още по-непосилна сума - 15 бона в евро. Той също е пребит като куче с помощта на счупената бутилка.

Да изядеш 60 евро

Заради 60 евро гаврите продължават с Матин Хамнауо. След като е ударен с веригата, Мохаммад му казва: "Извади си парите", след което взима банкнотите и го кара да си ги сложи в устата. Изплашен до смърт, похитеният афганистанец изпълнява, за което получава ритник през устата. Парите изпадат на земята, а после той чува: "Махай се".

Реклама
Реклама
Реклама