Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6786436 www.bgdnes.bg

Прецакват дело за залята с киселина съпруга

Фалстарт заради небрежност на разследващи

К*рво, няма да живееш, заплашва бившият мъж на жертвата Костадин Камберов

Пропуски в разследването и работата на прокуратурата върнаха дело срещу Костадин Камберов, обвинен за нападение с киселина над бившата си съпруга.

Инцидентът се разигра на 8 ноември миналата година във Велинград. Бела Михайлова отива за хляб до близкия магазин и се връща пеша към дома си. Насред улицата я пресреща бившият й съпруг Костадин Камберов. Той не е маскиран, изправя се лице в лице с Бела и я залива с киселина. Между двамата има кратка борба, след което мъжът бяга от мястото на нападението. Задържан е за разпит и освободен 24 часа по-късно. Все пак разследващи събират доказателства срещу него и е образувано дело. Той ще отговаря пред съда за причинена средна телесна повреда. Първото заседание по делото претърпя фалстарт. Процесът в районния съд на Велинград е върнат заради пропуски в работата на полиция и прокуратура. Делото ще влезе отново в съда след сериозна ревизия и доразследване, стана ясно по време на заседанието. Наблюдаващият прокурор по делото Балева отказа да коментира детайли по случая.

Реклама

"Мързи ги и полиция, и прокуратура. Не са си свършили работата. Всичко друго е ясно", категоричен е бащата на пострадалата жена - Миладин Михайлов.

"Татко, той ще ме убие. Страх ме е!", рони сълзи и трепери пострадалата Бела при вида на своя насилник в съда, разказва още Михайлов.

"К*рво, няма да живееш!", заканва се многократно Костадин Камберов на бившата си съпруга Бела месеци след като е залята с киселина. На обезобразената майката на 5 деца й предстоят още няколко операции, след които ще има шанс за нормален живот.

"На Бела й предстоят още 2-3 операции, не знам как ще съберем пари за тях. Ще й сложат някакви сфери в главата, на челото. Те трябва да преседят там 2-3 седмици, докато кожата на лицето се опъне. После ще ги махнат и ще използват новата тъкан, за да покрият черепа й, за да й поникне коса. Тя сега няма и ухо. Ще й изградят такова, като вземат хрущял от реброто й", обяснява бащата Миладин.

"Бела и аз плакахме като малки деца, след като разбрахме за новия случай със залята с киселина жена. Просто знаем какво изпитва това момиче в момента. Спомням си как повече от 2 месеца, докато се възстановяваше, от главата на Бела течеше гной", разказва още Михайлов. В същото време 36-годишната Ажда Ибрахимова, която бе нападната с киселина в понеделник вечерта в столицата, остава в изключително критично състояние. Тя е с 24% изгаряния по лицето, шията, ръцете и краката от киселина. Нападателят се издирва.

Реклама
Реклама
Реклама