Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6858407 www.bgdnes.bg

Майка пропищя след ваксина: Отровиха детето ми с първата му глътка въздух

9-месечното бебе е цялото в гной

"Отровиха детето ми с първата му глътка въздух! Лекари му биха ваксина, веднага след раждането, без дори да ме попитат дали съм съгласна! Няколко месеца по-късно състоянието на дъщеря ми се влоши. Това е част от страничните ефекти, за които никой нищо не казва".

Това разказа пред "България Днес" майката Клара Ласкова. 9-месечното й момиченце е цялото в гной. За да се избегне заразяването с туберкулоза, лекарите му бият БЦЖ ваксина, малко след като се ражда. Няколко месеца по-късно новороденото получава усложнения.

Реклама

"Три пъти ми казаха да се маже детето и ако не се подобри, влиза в болница. И три пъти ме връщат и не влязохме в болница. Всички вдигат рамене и се крият. Никой не иска да поеме отговорност", допълва притеснената майка.

Клара е учител в Петрич, но често живее и в София, заради работата на съпруга си. Повече от 10 години се опитва да има дете, но безуспешно. Успява да зачене ин витро, но малко след раждането радостта й е помрачена, защото разбира, че здравето на така чаканата й дъщеря е в опасност.

"Сега трябва да започне да пие антибиотици за туберкулоза... на 9 месеца. Лекарите ме уверяват, че едва ли ще има последствия, но колко време ще продължи, не се знае. Вече 3-ти месец сме така", споделя още Клара. И продължава: "Аз не съм против ваксините, против съм да ни пробутват некачествени неща. Не може богатите да отиват в Германия да си боцкат децата, а ние тук каквото стане."

Ласкова и мъжът й постоянно треперят над наследничката си. Майката дори приготвя сама храната на дъщеря си, защото не смее да се довери на купешките бебешки пюрета. Споделя, че повечето й приятелки са си продали земите, за да си купят самолетни билети и да избягат от България. Клара е категорична, че ако социалният модел за защита на децата не се подобри, и тя ще последва примера им.

"Няма да чакам Господ! Аз също ще тръгна. Готова съм на всичко за детето си. Защо няма наказани доктори?! Нашите деца да не са втора ръка?! Да не са кучета, за да си играят с тях?! Не може в медицината да има такива прости грешки. Не знам какво трябва да направя. Може би да отида да гръмна някого, за да ни обърнат внимание най-накрая!", ядосва се младата майка.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама