Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6868078 www.bgdnes.bg

Българин вдигна купата в Лига Европа

Българин вдигна трофея във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа! Това е домакинът на "Атлетико" (Мадрид) бай Димо Пиличев. Той е един от най-доверените хора до старши треньора Диего Симеоне.

"Дюшекчиите" разбиха "Олимпик" (Марсилия) с 3:0 на финала, игран пред 56 хиляди зрители в Лион. Два гола заби голямата звезда Антоан Гризман, а един добави и капитанът Коке. "Атлетико" печели Лига Европа за трети път след триумфите през 2010 и 2012 година.

Реклама

Димо Пиличев има статут на четвърти по ранг треньор в мъжкия отбор на "Атлетико". Българинът има треньорска диплома от НСА. Той заминава за Испания преди години и малко по-късно започва работа в школата на мадридския клуб. Издига се от детските формации, през дубъла на "Атлетико", за да стигне до представителния състав на клуба. Големите испански вестници "Марка" и "Мундо Депортиво" са писали репортажи за бай Димо.

"Те са ангелите пазители на играчите и треньорския щаб и скритата движеща сила за успехите на "Атлети". Работното им време започва в 5:30 ч. сутринта и приключва в... Всъщност работата им няма начало и край. Процесът е постоянен и непрекъснат", пишат испанските журналисти за Пиличев и останалите помощници на Симеоне.

В задълженията на българския треньор влиза да сортира екипите на футболните звезди, да носи мрежата с топките, да мести подвижните врати и да реди конусите.

Благодарение на Пиличев доста наши треньори са получили възможност да разгледат базата и да наблюдават отблизо тренировките на "Атлетико". Неотдавна на специализация там бе Малин Орачев, който сега е треньор на "Дунав".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама