Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6881625 www.bgdnes.bg

Харисън Форд одобри филма "Соло: История от Междузвездни войни" и наследника си Олдън Ерънрайх

От над 40 години за феновете на култовата космическа сага "Междузвездни войни" има само един Хан Соло - Харисън Форд. Тази нагласа се променя днес с излизането на екран на самостоятелния филм "Соло: История от Междузвездни войни" за приключения на младия контрабандист с актьора Олдън Ерънрайх в главната роля. Почитателите вероятно ще преосмислят позицията си, след като разберат, че филмът, както и наследникът му в образа на Хан Соло, са получили одобрението на самия Форд, съобщи Контактмюзик.

75-годишният актьор все още не е коментирал лично отношението си към новия филм и своя наследник Олдън Ерънрайх. Според режисьора на филма "Соло: История от Междузвездни войни" Рон Хауърд обаче Харисън Форд е във възторг от продукцията и е дал одобрението си за своя колега, който "отлично" се е справил със задача да пресъздаде младия Хан Соло, предава БТА.

Реклама

"Не съм чувал Харисън да сипе хвалебствия за каквото и да е било, но той е във възторг и не пести суперлативи за филма и наследника си. Той ми каза: "Олдън го закова. Образът му пасна идеално", споделя Рон Хауърд за МувиУеб.

Режисьорът допълва, че Харисън Форд е гледал филма два пъти преди излизането му на екран. Актьорът ветеран и младият му колега освен това изглежда са се сближили, след като Олдън получи ролята на Хан Соло. Наскоро Форд дори изненада Ерънрайх с появата си на негово интервю.

Любопитен факт е, че "Соло: История от Междузвездни войни" излиза на екран на същата дата, на която по кината в САЩ през 1977 г. тръгва първата продукция от култовата поредица.

Филмът "Междузвездни войни" на американския режисьор Джордж Лукас излиза на екран в САЩ на 25 май 1977 г.

Впоследствие сюжетната линия на филма е продължена в нови части и той е преименуван на "Междузвездни войни: Епизод IV: Нова надежда". За голяма изненада на неговите създатели филмът се превръща в един от най-успешните в историята на киното. Заради липсата на достатъчен интерес към филма кината в САЩ са принудени да го купят след заплахата, че няма да получат филма "Отвъд полунощ" по романа на Сидни Шелдън.

"Междузвездни войни: Епизод IV: Нова надежда" е заснет с бюджет от 11 млн. долара, като реализира приходи от 108 млн. долара в САЩ и 337 млн. долара по света. През 1978 г. филмът печели седем награди "Оскар" и една "Златен глобус".

Реклама

На същата дата - 25 май, но през 1983 г., по кината в САЩ тръгва шестият епизод "Завръщането на джедаите".

В периода от 1977 г. до 2017 г. излизат 8 части от поредицата "Междузвездни войни". Първите шест епизода тръгват по кината през май, а седмият и осмият - през декември. Деветият епизод на "Междузвездни войни" ще излезе на екран през декември следващата година.

Реклама
Реклама
Реклама