Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6897697 www.bgdnes.bg

Заплашват свидетел на убийството на Слънчака

Екзекуторът се натряскал, преди да дръпне спусъка

Бизнесменът Младен видял номера на беемвето на килъра Михаил

Бизнесменът Младен от Сливен е свидетелят, заковал убиеца от Слънчака Михаил Станчев, научи "България Днес". Очевидецът, който търгува с горива, е бил в тузарския мерцедес на 54-годишния Коста Николов, който бе разстрелян с няколко куршума. Младен, който се е возил на задната седалка заедно с жена си, вижда ръката на стрелеца, който дърпа спусъка. Секунди по-късно непознатият за него мъж се отдалечава със спокойна крачка и се качва в паркираното в близост беемве. Младен мигновено записва номера и го съобщава на ченгетата.

Така с жена си се превръщат в защитените свидетели на прокуратурата, които биха могли да разпознаят убиеца. "С Коцето приключиха, да се готви Младен - свидетелят на случката", последваха злоради коментари в публичното пространство от добре запознати с присъствалите на инцидента. Самият свидетел също се опасява за сигурността си и трепери за живота си. Това е една от причините прокуратурата да му осигури опека.

Реклама

За хората в района не е тайна, че Младен и покойният Коцето се познават от дълги години. Двамата стартират доходоносните си бизнеси още през 90-те години, като успяват да лавират във войната между групировките. Коста Николов е едноличен собственик на четири фирми - "Кан Бет" ЕООД, "Цезар Палас" ЕООД, "Меджик Кан" ЕООД и „Кан-Белс“ ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Всички те са регистрирани с капитал между 100 и 5 хил. лв. и се водят на адрес ул. „Васил Левски“ №29 в Нова Загора, на който се намира и хотел "Цезар Палас".

Във фаталната вечер Коста и приятелят му Младен планират да изведат половинките си на вечеря. Изстрелите покосяват Коста, докато чака приятелката си Симона. "Ще го убия тоя!", крещял яростно стрелецът Михаил. Симона излязла от хотела в момента на изстрелите и започнала да го моли "Не, недей, спри". Тогава Михаил я прострелва в главата.

След като е заловен при опит да избяга на границата с Турция, Михаил се разприказва пред разследващите. Разказал, че със Симона имали връзка. Тя му споделила, че Коста я тормозил на работното място, но наред с това обяснила, че той се държи много галантно с нея и й отправял покани за излизане. Всичко това вбесило Михаил, който решил да си отмъсти за честта на любимата.

Младото момиче продължава да се бори за живота си, съобщи говорителят на УМБАЛ – Бургас, Юлия Андреева. Лекарите се опитват да събудят 22-годишната Симона, която е в медикаментозна кома. Куршумът е минал през мозъка й и излязъл, но е засегнал важни центрове и е причинил тежки увреждания. Състоянието на момичето е стабилизирано, но остава критично, с опасност за живота.

Във фаталната съботна вечер обезумелият от ревност Михаил отива при брат си Николай, който работи в луксозния ресторант на пристанище "Марина Диневи", и иска колата му. По това време в заведението тече як купон от обяд за откриване на сезона по морето. Присъстват всички големи клечки, алкохолът се лее на корем.

За кураж Михаил, който по принцип не пие, обръща няколко чаши концентрат. Той самият си признал това при разпита си пред разследващите. Тепърва експертиза ще установи до каква степен се е натаралянкал убиецът. Възможно е, ако човек не употребява редовно алкохол, да се замае и от съвсем малко количество, обясняват следователи.

Реклама

За борени часове разследващите успяват да изготвят балистична експертиза на един от проектилите, която доказва, че покушението е станало със законния пистолет на Станчев "Макаров". Освен това се чака и ДНК експертиза. Днес магистратите ще гледат мярката за неотклонение на убиеца Михаил Станчев.

Погребват го в родния му град

Разстреляният хазартен бос Коста Николов ще бъде погребан в родния си град Нова Загора.

Според негови близки опелото ще е днес по обяд в тесен семеен кръг. Те настояват покойникът да бъде положен в затворен ковчег, тъй като още не могат да повярват, че си е отишъл завинаги. Очаква се в последния му път Коста да бъде изпратен от бившата си жена и дъщеря си, която е на възрастта на Симона. От прокуратурата потвърдиха, че тялото на Коста е освободено от моргата след края на аутопсията.

Скандал заради воаяж до САЩ

Отношенията между Михаил и Симона се влошават през май, когато тя е наета като крупие в едно от казината на Коста Миджурина. Месец след като започва работа, той започва да й мъти главата с обещания за почивки и безгрижен живот. Двамата започват да организират първата си обща почивка заедно. Дестинацията е САЩ - място, което Коста посещава редовно във връзка с бизнеса си с казина. Той се впечатлил най-много от Ниагарския водопад, където искал да заведе красавицата. Когато научава за почивката, Михаил осъзнава, че губи любовта на Симона, и се стига до фаталния край.

Реклама
Реклама
Реклама