Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6899242 www.bgdnes.bg

Основна версия: Пелов убит заради неуредени финансови взаимоотношения

Към настоящия момент е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев. Това съобщи окръжният прокурор Наталия Николова на брифинг в прокуратурата по повод убийството, което се е случило снощи в Ботевград. Убит е избягалият затворник Владимир Пелов, а стрелецът - Марио Панчев е тежко ранен. 

Извършен е оглед, разпитани са 7 свидетели, намерени са 3 пистолета - един на тревата, един на земята до трупа и един в чантичка на кръста на Пелов.

Реклама

С дактилоскопна експертиза е доказано, че починалият е Пелов.

Намерени са 7 гилзи, разпитани са близки на починалия и тези, които са откарали пострадалия в болнично заведение. Пелов е с 3 наранявания, едното в лицето под мустака, другите две в десния крак, Марио Панчев е в много тежко състояние, съобщиха разследващи. 

В момента състоянието му не позволява да предприемем каквито и да е процесуално-следствени действия, не е в състояние да бъде разпитан.

Имахме информация, че от около месец Пелов е в Ботевград. Всеки сигнал, който сме получили, е проверяван. Той е бил с променена външност, съобщиха от прокуратурата.  Имаше брада, която досега не е носил, със суичър и качулка, а над качулката - шапка. Външно изглеждаше съвсем различно, съобщи шефът на областната дирекция на МВР-София комисар Георги Григоров. 

Имало е информация, че Пелов се намира на няколко адреса, проверили са ги, но не са го открили. От МВР не са знаели, че е имал променен външен вид.

Няма как да получим информация в какъв външен вид е бил Владимир Пелов. Над 10-15 сигнала на ден са проверявани. Неуредени финансови взаимоотношения между Пелов и Марио Панчев е основната версия за инцидента снощи. Били са приятели, имали са общ бизнес. Това са първоначални данни, възможно е и мотивите за престъплението да са други.

Реклама

Версията, че убийството е заради жена, не е версия в МВР. Предстои изготвяне на балистична и съдебно-медицинска експертиза. От прокуратурата потвърдиха, че брат му не е могъл да го разпознае.

Убийството е на обществено място, на пешеходна алея, над музея в града. Не са минавали хора през това време там, алеята е обрасла с храсти и дървета. Няма в този периметър видеокамери, няма и открит мобилен телефон. Проверяват се маршрути и всякакво движение в този часови интервал в центъра на Ботевград, каза още Григоров. 

На този етап единственият, който може да разкаже повече за убийството, е раненият Марио Панчев. Предстои експертиза да се установи по тези 3 оръжия чии отпечатъци са, с кое оръжие са причинени нараняванията. Не може още да се каже Пелов с колко оръжия е бил, коментира Румяна Арнаудова. 

Пелов не се е предвижвал свободно в града, а маскиран, с изменен външен вид. Снощи предполагаме, че се е движил по коритото на реката. Има голяма вероятност да е излязъл от коритото на реката, съобщиха от МВР. 

Реклама
Реклама
Реклама