Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6918237 www.bgdnes.bg

Новоизградено за 5 млн. училище във Варна стои празно, защото е опасно

Начално училище "Васил Левски" във варненския кв. "Аспарухово" стои празно, защото сградата се руши. То е изградено преди 6 години за 5 млн. лв., а от 6 месеца стои необитаемо. Децата са изведени в други училища, тъй като сградата е обявена за опасна. Родителите протестират, защото искат децата им да се върнат в сградата, разказа в свои репорнаж БТВ.

Директорът Стела Петрова обясни, че сградата е въведена в експлоатация през декември 2011 г. и още първите дни са забелязали много дефекти.

Реклама

"Течовете бяха от самото начало, поставените плочки непрекъснато се надигат и отлепват, плочките в коридорите, много некачествено са поставени. Корнизите, които опасват сградата, започнаха да падат. Това не е плоча, а кухини, т. нар. куфари, които се пълнят с атмосферни води, започнаха да падат и това много ни изплаши. Започнахме да ограждаме с ленти сградата, за да нямат достъп децата до фасадата, за да не се случи злополука".

Родителите искат на 15 септември училището да отвори врати и то да бъде безопасно за децата им. Искат също така да получат план за строително-ремонтните работи, за да знаят какво се случва. Поне от 3 г. сградата тече, ръководството на училището сигнализира съответните органи, но нищо не се предприема, обясни един от родителите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама