Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7008490 www.bgdnes.bg

Възпяха Очите в стихове

Малката дъщеря на наркобоса с поетична дарба

Щерката Ивелина Желязкова изля в рими мъката по заключения в турски затвор баща

Лирически герой в трогателно стихотворение стана арестуваният в Турция Димитър Желязков-Очите, видя "България Днес". Автор на уникалната творба е малката дъщеря на Димитър Желязков - Ивелина.

Реклама

Момичето публикува умилителните куплети в своя инстаграм и за броени минути събра стотици одобрителни коментари от своите последователи.

"От една плът и кръв сме родени,

заедно сме в радост, болка, проблеми.

Отредено е да сме такива

и няма белег или спомен, който ще изтрия!

Помня всяка рана,

всяка безсмислена игра,

всяка малка тайна,

всеки спор, всяка шега.

Помня всяка нощ, в която не заспивах,

и тихичко при тях двамата отивах...

Будех ги, а те се усмихваха,

успокояваха ме, а страхът утихваше...

Заключени са спомените в моята душа

и колкото и да сме големи,

в спомена още сме деца...

Каквито и да са проблемите, винаги ще бъдем две сестрички и малко сладко братче! Обичам ги с цялото си сърце, малките ми птички!"

, гласи уникалната творба на Ивелина Желязкова.

Към стиховете малката дъщеря на Очите качи и снимка. Кадърът запечатва Ивелина Желязкова заедно с брат й Димитър и голямата им сестра Станислава. Двете дъщери на Очите са от съпругата му Таня, която загина в края на 2001 година след взрив на кола бомба в Несебър. Единственият мъжки наследник на Желязков – Димитър-младши, пък е роден от гъркинята Антигона Янулис, която години наред топли леглото на несебърския гангстер.

Снимката е направена по време на абитуриентския бал на Ивелина, която завърши 12-и клас в училище "Любен Каравелов" в Несебър тази година, разкриват близки до семейството. Наследничката на Очите се появи на завършването си с уникална бутикова рокля. Кака й Съни изобщо не й отстъпва по стил. Станислава е облечена с дълга червена рокля, която ясно очертава бременното й коремче, вижда се от снимката на тримата наследници на Очите. Станислава в момента е в деветия месец и се очаква до броени дни да роди първото си дете и Димитър Желязков да стане дядо, докато се намира в турския затвор.

Димитър Желязков попадна зад решетките на 4 август. Той бе спипан пред тузарски хотел в Истанбул, докато е обявен за издирване с Червена бюлетина от Интерпол за ръководене на банда за наркотици, рекет и палежи. В неговата компания в Истанбул се оказват общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев, бившият депутат от ДПС Несрин Узун, двама шофьори, охранител и две засукани мадами. Седемте задържани бяха върнати в България през пункта Капитан Андреево часове след задържането им от турските власти.

Реклама

С обвинения за укривателството и помагачество на Димитър Желязков днес ще се сдобие общинарят Бенчо Бенчев, разкриват от прокуратурата. Според разследващите той улеснява бягството на Очите от българските власти, като резервира на свое име стаите в хотела, където бе закопчан Желязков.

Той трябваше да се яви вчера в бургаското следствие, за да получи своите обвинения. Поради заетост на адвоката му обаче общинският съветник ще получи документите днес.

Адвокат Иво Найденов потвърди, че е поел защитата на Бенчев, но в понеделник е имал ангажимент в София. Опитният юрист поясни, че в призовката, която Бенчев получава, има две дати, 14-и също е посочена там. Адвокат Найденов изтъква също, че здравословното състояние на клиента му е тежко, за което има медицинска документация и прокуратурата е запозната с това.

Сам се предаде вчера в полицията общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който е издирван повече от 10 дни и обвинен за участник в бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите.

Запяват чалга от творбата

Стихотворението, което Ивелина Желязкова написа за своите роднини, веднага намери почитатели и сред фолксредите, научи "България Днес". Певицата Бони е проявила интерес към куплетите и вероятно ще ги адаптира в нов чалга хит, разкриват близки до семейството на несебърския Ал Капоне. По думите им Желязков и чалгарката са изключително близки, потвърждение на това е, че почти всяка снимка в социалната мрежа е харесана от фолкпевицата. Бони е била любимка и на покойните братя Васил и Жоро Илиеви, припомнят запознати.

Реклама
Реклама
Реклама