Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7050064 www.bgdnes.bg

1 млн. лв. струва героят Василев

1 милион лева вече струва най-новото откритие в националния отбор на България Радослав Василев. 27-годишният нападател на "Черно море" вдигна рязко цената си, след като отбеляза своя първи гол за представителния ни тим.

Футболистът на "Черно море" се превърна в герой за селекцията на Петър Хубчев. Той вкара страхотно попадение с глава, с което донесе изключително ценната победа над Норвегия с 1:0 в новосформирания турнир Лига на нациите. България започна феноменално представянето си с пълен актив от 6 точки след два мача. Логично нашите оглавяват своята група 3 в дивизия "С", където са още отборите на Кипър и Словения.

Реклама

За Василев това бе едва четвърти мач с националната фланелка. Той се появи на терена след почивката и веднага увенча добрата си игра с дебютно попадение. Мениджър на играча е Емил Данчев, който работи и с Димитър Бербатов. Със сигурност изявите на нападателя няма да останат незабелязани и оферти към него ще има още през зимната пауза, категорични са от мениджърската агенция.

"Изстрадана победа с много тичане и себераздаване, колективен дух. Още от миналия мач видяхме, че това донесе успехи. Знаехме, че и днес ни чака същото. Радвам се, че излъгахме Норвегия. Зарадвахме хората, които дойдоха. Искам да благодаря на всички, които дойдоха на трибуните", каза щастливият Василев след двубоя.

"Този гол е един много емоционален миг, това е сбъдната мечта. Тук, на този стадион съм гледал големи мачове на националния отбор. Изключително много се радвам за този гол. Мисля, че това ни е пътят. Всяка победа вдъхва самоувереност и самочувствие. Със сигурност тези два мача бяха ценен опит, донесоха и 6 точки. Можем да си повярваме, че ще се класираме", допълни Василев.

"Искам само да се радвам на победата и на гола. Ще продължавам да работя и да имам още успехи с националния отбор. Обстановката и преди мачовете беше много добра. Имаме един добър колектив и това бяха причините за двете победи. Това беше ключът. Може би като единици и Словения, и Норвегия са по-силни, но като отбор ги превъзхождахме. За мен няма нищо на всяка цена. Целите бяха да се изразходваме максимално физически, да спазваме тактическите указания, защото вярвахме, че това рано или късно ще ни изведе до успеха. Моят фокус не е върху отбелязването на гол, защото според мен подобно мислене не е правилно. Концентриран съм изцяло върху тактическите указания. По-скоро гледах да отигравам правилно всяка топка, да търся гола, а ако Господ пожелае... Не бива да летим в облаците. Не сме в позиция да подценяваме който и да било", признава нападателят.

Радослав Василев играе за "Черно море" от миналия сезон, но иначе израства в школата на "Славия". Преди малко повече от 10 години талантът му е забелязан от английския клуб "Рединг" и той е привлечен в местната академия. През юли 2009 г. нападателят подписва своя първи професионален договор с отбора от Острова. Едва 18-годишен, Радо получава куп похвали от местните треньори. Тогава един от шефовете в школата Стийв Шори споделя как точно се е стигнало до трансфера на българина на "Мадейски Стейдиъм".

"Обади ми се мой доверен човек в България и попита дали искам да видя две момчета - вътрешен халф и централен нападател. Преценихме, че ще се насочим само към нападателя. Радослав Василев е футболист, много по-различен от тези на неговата възраст. Не става дума само за физическа сила и бързина. Той действа много интелигентно с топката, освен това е еднакво добър и с двата крака. Целта ни е да захранваме първия отбор с разнообразни като качества играчи и в този смисъл българинът е чудесна инвестиция", хвали го английският шеф.

Реклама

След това кариерата на Василев не се развива по очаквания сценарий. Той не записва нито минута за първия тим на "Рединг". Завръща се в България, където през 2010 г. дебютира в "А" група с екипа на "Славия". Най-трудният период в кариерата му е след тежка контузия, която едва не проваля всичко.

Ексклузивно интервю с Радослав Василев четете в утрешния брой на в. "България Днес"!

Реклама
Реклама
Реклама