Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10049599 www.bgdnes.bg

Евелина Николова на 1/2-финал в борбата, Георги Вангелов ще чака за репешаж за бронза

Евелина Николова се класира на 1/2-финал на олимпиския турнир по борба в Токио. Тя записа две победи, за да стигне до топ 4 в категория до 57 кг в свободния стил и да си гарантира най-малко схватка за бронза. 

В 1/8-финалите българката се справи с полякинята Йовита Вжесейн с 3:0 точки. Евелина натрупа актива си през първата част, след което се защитаваше умело.

Реклама

В 1/4-финалите Николова направи обрат срещу молдовката Анастасия Никита, за да спечели с 6:3 точки. След първата част Никита водеше с 3:0, но Евелина направи атаки за 2 и за 4 точки през втората част, за да спечели срещата и да стигне до 1/2-финалите.

В битката за финал 28-годишната българка ще се бори с двукратната европейска шампионка Ирина Курачкина (Беларус) по-късно днес.

Георги Вангелов стартира участието си в категория до 57 кг при мъжете зала "Макухари Месе" с успех в 1/8-финала, но загуби в 1/4-финалната си среща. И сега ще се надява победилият го да стигне до финал, за да го изтегли до репешаж за бронза.

На 1/8-финалите дебютиращият на олимпийски игри Вангелов би с 11:0 и технически туш двукратния шампион на Африка Абделхак Хербаш (Алжир).

В 1/4-финала Вангелов бе надвит от Кумар Рави (Индия) с 4:14 точки и технически туш 16 секунди преди края на схватката. Рави поведе с 6:0 през първата част. Българинът опита да се върне през втората, но стигна само до 4 точки, а индиецът успя да натрупа 10 точки преднина, за да продължи към 1/2-финалите.

Реклама
Реклама
Реклама