Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10314510 www.bgdnes.bg

Крисия вдъхновява звезда от "Гласът на България"

Христина Ралева участва с детето чудо в запис за "Уолт Дисни"

Крисия е вдъхновението на звездата от "България търси талант" Христина Ралева.

Пловдивчанката, която с виртуозно изпълнение накара и четиримата души от журито - Галена, Любо Киров, Дара и Иван Лечев, да се обърнат, среща случайно детето чудо. Случва се миналата година, когато Хриси се прибира у нас заради ковид кризата след 15-годишно пътешестване и участия в цяла Европа.

Ралева изминава милиони километри най-вече по вода, където пее най-вече на круизни и други кораби между Швеция и Финландия. Това се случва както с група "Акага", така и с новата банда, която формира Вихрен, който се отделя от известната музикална формация.

Реклама

Именно той по-късно се оказва голямата любов на Христина. Вихрен е от Варна и след настъпване на пандемията двамата се прибират в родния му град. Свикнала да бъде винаги активна и пееща, в морската столица Хриси не изоставя музиката.

"Случайно се запознах с Крисия и си станахме много близки. Тя бе моето вдъхновение да създам музикална школа. Оказа се, че Крисия е израснала на адрес в Разград, който съвпада абсолютно с адреса на школата ми във Варна. Не можехме да повярваме, бяхме сащисани. Тя е много мъдро дете", разказва с усмивка пред вестника Ралева.

По-късно двете се озовават заедно в силен международен проект. Само на 17 години Крисия Тодорова получава покана от "Дисни" да изпълни песента "Само днес", която е начало на международната инициатива "Най-великото пътуване на принцесите". Идеята е да се акцентира върху положителните качествата, като смелост и доброта, които героините на "Дисни" вдъхновяват във феновете си.

Предизвикателството се появява неочаквано, но момичето го посреща с голямо желание. "Щастлива съм, че именно мен са избрали да изпълня този нов сингъл в България. Приех с искрен ентусиазъм. Песента е трудна за изпълнение и изискваше сериозна подготовка, записвахме в продължение на два дни, но резултатът е налице", казва певицата.

Христина Ралева е плътно до Крисия в студийните записи на песента. По това време Крисия Тодорова завършва 10-и клас в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. Така морската столица, енергията и любовта към музиката събира двете дами. Но ги разделя няколко месеца по-късно, когато Крисия се мести в София, за да продължи музикалното си обучение.

Реклама

Следва ново предизвикателство. Хриси придружава своя приятелка на кастингите за "Гласът на България", без да смята самата тя да се запише за участие. Нещата се променят на място.

"Имах вътрешно усещане и предубеждение, че вече ми е късно да се явя и аз. Мога да изглеждам много млада, но съм на 40. Но видях там стари колеги музиканти, които също отиваха да се пробват. Те ми дадоха стимул да го направя и буквално ме накараха да се кача на сцената. Приех го за знак на съдбата да използвам предоставените ми възможности. И го направих", казва още щастливата Хриси пред "България Днес'.

Следва фурор сред жури и публика, като първа се обръща Галена и Хриси избира да влезе в нейния отбор. "Беше вълшебно изживяване. Много съм щастлива. Неописуемо е усещането. Изключително съм впечатлена колко много таланти и какъв професионален екип е събран на едно място", добавя Ралева.

Хриси става изключително популярна през 1998 г. като част от звездната тогава тийн група "Сладки мечти". От 3-годишна пее като солистка в детски хор, а на 6 започва уроци по пиано. Играла е главна женска роля в "Кабаре", което е поставяно във Великотърновската оперета.

Реклама
Реклама
Реклама