Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11637521 www.bgdnes.bg

100 млн. евро взима Мбапе от ПСЖ

Истинска лудост!

Новият договор на Килиан Мбапе с "Пари Сен Жермен" чупи всички рекорди и е най-скъпата сделка в историята на футбола, след като стана ясно, че французинът ще получи над 100 млн. евро само за да сложи подписа си под документа. Отделно е огромната заплата, която ще получава, съгласявайки се да остане до лятото на 2025 г. Френският национал бе считан за сигурно ново попълнение на "Реал" (Мадрид), но в последния момент промени решението си.

Испанският журналист Джосеп Педрерол разкри в предаването си "Ел Чирингито" размяната на съобщения между Килиан Мбапе и президента на "кралския клуб" Флорентино Перес.

Реклама

"Съобщавам ви, че избрах да остана в ПСЖ. Искам да ви благодаря за възможността, която ми предоставихте да играя в Мадрид - клубът, на който съм почитател от малък. Надявам се, че ще проявите разбиране към моето решение, и ви желая успех на финала в Шампионската лига", написал Мбапе.

"Желая ти всичко най-добро. Съжалявам за случилото се през последните няколко дни. Те разбиха детската ти мечта", бил отговорът на Перес.

Ръководството на испанската Ла Лига смята да подаде жалба до УЕФА, френските данъчни власти и Европейския съюз заради договора на Мбапе.

"Подобна сделка атакува икономическата стабилност на европейския футбол и поставя в риск стотици хиляди работни места и интегритета на спорта не само в евротурнирите, но и в местните първенства. Скандално е, че клуб като ПСЖ, който през миналия сезон има загуби от 220 млн., а в последните години над 700 млн., може да сключи такава сделка", заявяват от Ла Лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама