Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11870903 www.bgdnes.bg

ПСЖ се заяде с "Реал" за Мбапе

"Пари Сен Жермен" се подигра на "Реал" (М) за това, че голямата звезда във футбола Килиан Мбапе избра да преподпише с парижани вместо да отиде в Мадрид. Президентът френския шампион Насър Ал-Хелаифи коментира ситуацията.

"Килиан не взе решение да поднови договора заради парите. Офертата за Мбапе на "Реал" (Мадрид) беше по-добра от нашата. Той обаче е нашият играч. Освен "Реал", за него имаше опции в Англия, но избра ПСЖ", горд е Ал-Хелаифи пред испанския вестник "Марка". Мбапе отбеляза 39 гола и направи 26 асистенции за ПСЖ през миналия сезон. Президентът на парижани коментира и изявлението на боса на "Реал" Флоретино Перес, че проектът за Суперлигата все още е жив.

Реклама

"За мен проектът за Суперлигата вече е мъртъв. Странно е, че "Реал" от една искат да спечелят Шампионската лига, да празнуват почти седмица, а от друга страна не им харесва да играят там. Ако Мадрид не е доволен, няма нужда да играе в този турнир", отсече катарският милиардер. Той напълно отрече клубът да е водил преговори със Зинедин Зидан за нов треньор.

"Не сме говорили със Зидан нито лично, нито чрез посредници. Много отбори се интересуват от него, включително и национални такива. Ние обаче никога не сме го търсили. Вече сме избрали нов треньор, името му няма да е изненада. Това е най-доброто решение от тактическа гледна точка", добави Ал-Хелаифи. Очаква се тези дни ПСЖ да обяви раздялата с Маурисио Почетино и да назначи Кристоф Галтие за негов наследник на треньорския пост. Парижани ще платят обезщетение в размер на 15-20 милиона евро на Почетино, а отделно ще трябва да покрият неустойка в размер на 10 милиона евро за прекратяването на договора на Галтие с "Ница".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама