Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11892659 www.bgdnes.bg

Черната рокля, с която принцеса Даяна си отмъсти

Известна като най-сниманата жена в историята, принцеса Даяна бързо се превръща в модна икона, когато се омъжва за принц Чарлз. Но дори и след развода тя не се страхува да експериментира с цветовите гами и стилът й остава неподправен и до днес. Но една черна рокля, с която се появява на събитие на "Венити Феър", разбунва духовете и шокира света. С нея тя нарушава и кралския протокол, потъпквайки правилото, че една кралска особа може да носи черно само по време на траур.

На 29 юни 1994 г. принцесата на Уелс се появява с черна коктейлна рокля, която подчертава изящната й фигура. Обществеността тогава остава поразена от вида на принцесата на народа. Американският сайт HuffPost излиза със заглавие: "Това е рокля, която казва: "Не ми пука".

Реклама

Повод за облеклото на Даяна се оказва дългоочакваният филм на "Би Би Си" за принц Чарлз, в който той вече не отрича за аферата си с Камила.

Много медии наричат тази рокля "Черната рокля на отмъщението". А запомнящият се тоалет е дело на гръцката дизайнерка Кристина Стамболян.

Модният стилист Алекс Лонгмор заявява: "За първи път хората видяха новата Даяна. Тази, която не се нуждае от кралското семейство, особено от принц Чарлз. В тази рокля тя излъчваше увереност и независимост. Класическият случай, когато жена носеше роклята, а не обратното."

Британският кралски биограф Андрю Мортън разказва, че Даяна е трябвало да се появи с друга рокля, но в последния момент е променила решението си: "Планът беше да облече рокля на "Валентино", но много се издразни на съобщението им, което те изпратиха до медиите. Разгласиха новината, че тя ще бъде с техен тоалет. Даяна сметна тези действия за доста самонадеяни. Тогава тя се допита до неин приятел и той я посъветва да облече нещо много дръзко", спомня си Мортън.

До появата й на събитието на "Венити Феър" в Хайд Парк в Лондон лейди Ди почти никога не си позволява да носи впити рокли.

Макар че през 1992 г. Даяна и Чарлз са официално разделени, разводът им продължава повече от четири години.

Реклама
Реклама
Реклама