Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11930647 www.bgdnes.bg

Жена връща Анисе в България

Седемкратният шампион пред договор с "Локо" (Сф)

Седемкратният шампион на България с "Лудогорец" Абел Анисе сам напира да се върне в българската Първа лига, научи "България Днес". 32-годишният халф е в напреднали преговори с "Локомотив" (Сф) и скоро може да облече "червено-черната" фланелка.

Мадагаскарецът, който за последно носи екипа на египетския "Фючър", е свободен агент от няколко дни. Контрактът му с досегашния му тим изтече. Анисе сам е изявил желание отново да заиграе в България. Причината е, че иска да се установи да живее в станата ни и след края на кариерата си. А зад решението му стои жена. Приятелката на Анисе е българка. Не е ясно коя е заменила в сърцето му тенисистката Юлия Стаматова, с която бяха заедно няколко години.

Реклама

Желанието на Анисе е да заиграе в отбор от София. Той е наясно, че на този етап от кариерата си няма как да облече екипите на "Левски" или ЦСКА-София.

"Локомотив" е фаворит за подписа му от останалите столични отбори заради треньора Станислав Генчев. Младият специалист лично убеждава халфа да акостира в "Надежда". Двамата се познават отлично и са в добри отношения от общия си престой в "Лудогорец". Генчев бе треньор на Анисе в Разград. Африканецът, който има и френски паспорт, бе привлечен при "орлите" именно за заместник на Станислав, който премина в "Литекс".

Анисе познава много добре родния футбол, тъй като игра тук девет години. Футболистът е носил екипите на "Черноморец" (Бургас), ЦСКА, "Ботев" (Пловдив) и "Лудогорец". В Разград минаха най-силните му години. С "орлите" Анисе спечели впечатляващите седем титли и игра в групите на Шампионската лига.

"Локомотив" ще стартира новото първенство без двама от основните си футболисти заради контузии. Това са централният бранител Давид Малембана и крилото Александър Александров. Първият е получил травма още в първата лятна контрола и в момента се възстановява. По-сложно е положението с Александров, чиято контузия е по-сериозна. Той ще е извън терените още около месец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама