Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12224926 www.bgdnes.bg

Човека Амфибия учи английски каратисти

  • Българска духовна практика внедрена в бойните изкуства
  • Яне изумява британците с умението си да владее силата на мисълта

Елитни каратисти се учат как да владеят силата на мисълта и да използват енергията Прана в своето бойно изкуство от прочутия в цял свят като българския Човек Амфибия.

Яне Петков е провел обучителни лекции на спортисти от английски клуб по киокушин карате на специален семинар в Сандански. Изумени от умението му да плува вързан, волята и философията, която изповядва, бойците от британския тим решават да продължат своето сътрудничество с Яне.

Реклама

"Обучението продължи много по-дълго от първоначално предвиденото - разкри пред "България Днес" Човека Амфибия. - Не спираха да задават въпроси и времето не стигна. Този клуб по карате е базиран в Лондон. В него тренират бойци от различни националности, много от тях са постигали големи успехи в своите категории. Каратеките отново ще дойдат на подготовка в Сандански и тогава нашата съвместна работа ще продължи."

Яне Петков е истинска легенда в сферата, доказваща невероятните способности на човешкото тяло. Преди повече от 30 години преживява тежък инцидент, който променя всичко. От докторите, които го лекуват, чува думите: "Животът продължава. Дори и в инвалидна количка. Радвай се, че се върна от смъртта".

Петков оцелява на косъм, след като по нелепа случайност пада от третия етаж на къщата си. "Разпуках се на земята като диня. По мен нямаше нищо здраво. В началото никой не вярваше, че изобщо ще оцелея. Целият бях потрошен - ръце, крака, всичко, разказва Яне.

Повече от три десетилетия по-късно коравият мъж от Сандански изумява света, като плува километри, завързан в чувал, и поставя рекорди за издръжливост.

"През всички изпитания преминах с вяра - казва Петков. - И със силата на мисълта. Това е огромен и неизследван феномен. Силата ми идва от Божественото начало. То съществува във всеки от нас. От човека зависи да използва и развива тази огромна сила".

Яне сам доказва, че всичко това е възможно. Създава свой уникален метод, който му позволява да плува със завързани ръце и крака. Тренира всеки ден в родния си град. Подлага се на поредица почти свръхестествени изпитания. Успява да преплува вързан язовир "Дяково", но това е само етап към по-голямата му цел. Яне се пуска в ледените води на Охридското езеро, завързан в чувал. Успява да преплува цели два километра, като опитът му е документиран от камерите на местната телевизия. Какви ще бъдат следващите чудеса на Яне? Едно е сигурно - той няма никакво намерение да спира дотук!

Реклама
Реклама
Реклама