Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13186668 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова снима филм за "Оскар"

Българката ще участват в екшън за изтеглянето на американци от Афганистан с Ева Мендес и Руби Роуз

Мария Бакалова ще получи нов шанс да спечели "Оскар". Българската актриса снима екшън трилъра "Мръсни ангели". В лентата участват още холивудските звезди Ева Мендес и Роби Роуз. Според очакванията, ако филмът бъде направен както трябва, е много вероятно догодина той да попадне в селекцията за наградите на Филмовата академия в Америка.
Историята на "Мръсни ангели" проследява историята на група американски жени войници, които се завръщат от Афганистан. Те са изпратени отново в Близкия изток, за да спасят тийнейджъри, отвлечени от Ислямска държава и талибаните.
Снимките на лентата ще бъдат в Мароко и Гърция. Ще започнат през следващия месец в южната ни съседка. Най-вероятно Бакалова ще използва момента да се прибере за кратко в България и да прекара няколко дни със семейството си около коледните празници.
Историята на "Мръсни ангели" е написана от Алиса Силвърман. Сценарият не е по действителен случай, а художествена измислица, пишат от "Холивуд рипортър", който в подробен материал изтъкват участието на българската звезда зад Океана.
Бакалова е получила ролята в началото на месеца. След като разбира сюжета на лентата, тя веднага се съгласява да участва и започва да учи сценария.


Българката доби популярност в САЩ и стана звезда благодарение на участието си във филма "Борат 2". Там Бакалова си партнира със Саша Барон Коен. За участието си в комедията Мария бе номинирана за "Оскар", с което се превърна в първата българка, която се бори за най-престижната филмова награда.
След успеха с "Борат" Бакалова участва в "Убийствена игра", както и в още една лента, продуцирана от филмовия гигант "Нетфликс". Българката ще играе на големия екран и във филма "Пазители на галактиката 3". В касовата лента блондинката, родом от Бургас, ще озвучава съветско куче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама