Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13207643 www.bgdnes.bg

Екслейтенант на Очите яко загази

Новак Купенов сгащен с дрога, търка наровете във 2-ро районно в Бургас

Довереният човек на Желязков изнасилва дилърите на Женята навремето, ченгетата намират фотоси

Бивш лейтенант на несебърския ъндърграунд бос Митьо Очите загази, щракват го за разпространение на дрога.

Реклама

Соченият за един от някогашните лейтенанти и най-приближени на Димитър Желязков - Новак Купенов, е спипан с куп дрога в апартамента му. 46-годишният известен кримигерой е наблюдаван от служители на Второ районно управление в Бургас от известно време. Това потвърди за "България Днес" говорителят на МВР – Бургас, Цветелина Рандева.

Гласът на бургаските ченгета допълни, че "полицията никога не е сваляла очи от Новак и нещата за него не са никак розови, на фона на старите му престъпления".

Органите на реда следят изкъсо Новак и след месеци наблюдение настъпва денят, в който го заковат. На 29 този месец униформените от Второ районно управление в Бургас извършват спецакция по залавянето на известния ъндърграунд герой. Вече събрали достатъчно доказателства, нахлуват в дома на екслейтенанта на Очите, в блок 50 на кв. "Славейков". Разбиват вратата, повалят Новак на земята и му шракват белезниците. След като укротяват опасния бандит, започва огледът на жилището му. Бургаските ченгета намират най-различна дрога. Откриват метамфетамин и амфетамин, както и няколко свивки марихуана. Открити са и множество пакети и вещи с неясен произход, чието съдържание тепърва ще се установява.

След обиска криминално проявеният и осъждан тип е изведен зрелищно с белезници от жилището му.

Новак стана известен, когато през 2008 г. снима и разпространи скандални порноклипчета от затвора в Бургас. В тях имаше секс между мъже затворници, дрогиране с хероин, разговори между съкилийници за мизерията зад решетките. В един от клиповете дори бе забъркано и името на ексшефа на затвора Деян Костов.

Година преди Новак да разпространи скандалните кадри, екслейтенантът на Митьо Очите е арестуван заедно с още петнадесет ъндурграунд фигури от организираната престъпна група на Димитър Желязков за разпространение на дрога. След около година Новак успява да сключи споразумение с прокуратурата и се измъква само с 3 години и 4 месеца решетки. Именно тогава той пуска циничните клипове.

Реклама

В началото на 2010 г. кримигероят е освободен предсрочно от зандана в Бургас.

Престоят зад решетките явно не му повлиява възпитателно и днес отново има вероятност да се върне в затвора. А през 2017 г. страстта към дрогата му изигра лоша шега за пореден път.

Ченгетата го хващат да шофира мерцедеса си след ударна комбинация от метамфетамин и амфетамин. За това престъпление той получи 6-месечна ефективна присъда, въпреки че отново сключи споразумение с държавното обвинение и почти не помириса килията.

Историята на Новак започва доста отдавна. Името му се появява за първи път през 2001 г., когато Митьо Очите влиза в открит двубой за преразпределение на наркотеритории с не по-малко известния наркобос от столицата Евгени Стефанов-Женята. През май 2001 г. Очите и най-верните му ортаци от несебърско-поморийската групировка - Йордан Дросев - Черния и Стоян Пенев – Гипса, отвличат 23-годишния Даниел Митинов и 21-годишния Петър Мандров, доверени на Женята. Отвлечените пласират дрогата на столичния бос в района на Созопол и даже примамват няколко от дилърите на Очите да бачкат за тях. Ответният удар не закъснява и хората на Женята осъмват пребити и изнасилени. Отговорен за бруталните сексуални гаври според ъндърграунд средите е именно Новак Купенов. Според много бандити екслейтенантът на Желязков е излючително брутален и безмилостен.

Говори се, че Новак наел апартамент в кв. "Меден рудник", където изнасилва дилърите на Женята и заснема гнусотията. Новак е арестуван в средата на март. В част от снимки, открити в апартамента му от полицията, ясно се вижда как Купенов лично изнасилва жертвите си, които са предимно момчета между 18 и 22 години, регистрирани в полицията като дребни пласьори на дрога. В един от случаите Новак, Рачо и Гипса отвличат дилър и започват жестока гавра с него. Всичко това е заснето.

Когато ченгетата в Бурас намират фотосите, започва дело, и Новак и бандата изнасилвачи влизат в кауша за по 4 години. Излизат през 2005 година.

В момента Новак е в ареста и Районната прокуратура ще поиска от съда да го оставят зад решетките, защото пуснат ли го - вероятността да го намерят граничи с нула.

 Фирма

След разгара на престъпната си дейност Новак Купенов основава фирмата "НОВ-ТРАНС" през 2012 г. Дейността на компанията е изненадващо обширна. Като се почне от покупка на стоки с цел продажба, спедиции и превози, посредничество, складови сделки, лицензни сделки, та стигаме чак до стоков контрол, хотелиерство, реклама сделки с интелектуална собственост, строежи и лизинг. Фирмата и в момента продължава дейността си.

Реклама
Реклама
Реклама